ŽIVOT MI JE UGROŽEN! Abazović targetiran, strahuje za svoju bezbednost
Tanjug

Premijer je saopštio da mu je iz više izvora saopšteno da je u pričama grupa bliskih Lazovićima targetiran zbog njihovog problema sa zakonom.

- Takođe, rečeno mi je i da pokušavaaju da kreiraju atmosferu u kojoj ja, s pozicije predsednika Vlade, navodno pritiskam tužioce da procesuiraju Lazoviće i kriminalno-biznismensku grupu ljudi oko njih - naveo je Abazović i poručio da nije imao bilo kakav uticaj na tužioce i sudije.

- Nemam apsolutno nikakav strah od kradljivaca šljunka, onih za koje Europol tvrdi da su švercovali cigarete, kokain i zloupotrebljavali službeni položaj, ali sam želeo da se o tome, na zakonit način, a to mogu samo javna i tajna policija, pribave dodatne informacije i podaci.

Abazović kaže da razume potrebu dela kriminalnih struktura da napadima na Vladu i njenom destabilizacijom pokušaju izdejstvovati "ponovnu podelu karata".

- Ali ne postoji scenario u kome će ruka pravde stati. Naprotiv, uzalud im pokušaji sabotiranja, ekstremistički tonovi, govor mržnje ili pretnje.

Pre godinu i po Europol i Eurodžast su "provalili" komunikaciju preko kriptovane Sky ECC aplikacije, da bi nešto kasnije Europol saopštio da su stekli neprocenjiv uvid u stotine miliona poruka koje su razmenjivali kriminalci, ali i sprečili potencijalne situacije opasne po život i moguće žrtve. Crnogorskom Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljeni su transkripti poruka razmenjenih preko ove aplikacije, uz objašnjenje da su se sa šefovima i članovima kavačkog kriminalnog klana dopisivali i sarađivali policajci Petar Lazović i LJubo Milović.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Milan Knežević zatražio je da nadležni organi, Uprava policije i SDT daju odgovor da li je službenik policije LJubo Milović, na ilegalnom prelazu napustio Crnu Goru.

- Ukoliko je to tačno, onda je jasno da je imao dojavu i logistiku upravo iz struktura koje je trebalo da ga procesuiraju zbog sumnji koje mu se stavljaju na teret. Ali ako se ispostavi da je Milović na legalnom graničnom prelazu napustio Crnu Goru, onda se otvara bezbroj novih pitanja, a i na postojeća nemamo odgovor - izjavio je Knežević.

Iza hapšenja - Zapad?

- Hapšenje Petra Lazovića je posledica insistiranja zapadnih službi da se razbije crnogorski DPS narko-kartel koji je postao pretnja nacionalnim interesima SAD. Na vrhu tog kartela su braća Đukanović i oni su spremni da žrtvuju sve da bi sačuvali svoje interese. Petar Lazović i njegov otac imaju dosta dokaza da su donovi narko-kartela braće Đukanović - ocenjuje jedan od lidera DF Nebojša Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading