PAROVI KOJI ŽELE DETE DOLAZE U OVU SVETINJU Za manastir Rustovo kažu da zrači mirom Božijim (VIDEO)
Foto: Alo!/Ana Branković

Svi koji posete Rustovo tvrde da nikada u životu nisu naišli na toliki mir koji isijava iz svakog kutka manastira i crkve.

U planini iznad Svetog Stefana, u srcu Paštrovske gore smešten je ženski pravoslavni manastir Rustovo, posvećen uspenju Presvete Bogorodice. Prvi dolazak u manastir mnoge ostavi bez daha.

Tri kilometra od manastira Praskvica, iznad Čelobrda, nalazi se selo Rustovo u kome je podignut istoimeni manastir. Smešten je u borovoj šumi, odakle se prostire predivan pogled na more i pučinu, u tišini koju remeti jedino poj ptica.

PAROVI KOJI ŽELE DETE DOLAZE U OVU SVETINJU Za manastir Rustovo kažu da zrači mirom Božijim (VIDEO)

Foto: Alo!/Ana Branković

 

Ukoliko ove godine budete obilazili crnogorsko primorje, posetite manastir Rustovo, koji se nalazi na samo tri kilometra od Svetog Stefana, između sela Čelobrdo i Kuljače.

Posebno je poznat po dve čudotvorne ikone koje manastir čuva, jedna je ikona Blagouhani cvet, na kojoj je predstavljena Bogorodica sa cvetom. Nju je darivao brat koji je 2009. godine živeo u Budvi, bio je slikar iz Srbije. On je našao dve daske u jednoj antikvarnici i doneo u svoj atelje.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading