OGLASIO SE CRNOGORSKI MUP: U divljanju komita povređeno više policajaca, jedan teže
Foto: Youtube/Printscreen

U saopštenju izdatom kasno sinoć se navodi, da su u cilju sprečavanja sukoba između dve grupe lica, preduzeli zakonom predviđene mere i radnje, uključujući i upotrebu sredstava prinude u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima.

Navedeno je da su u Nikšiću juče održana dva javna okupljanja – jedno u 17.30 u organizaciji grupe lica na Trgu slobode i drugo okupljanje odnosno skup u pokretu sa početkom u 19.00 na Trgu Šaka Petrovića.

Posle prvog okupljanja, došlo je do incidenta u kojem je više policijskih službenika zadobilo povrede, među kojima i jedan teže telesne povrede, navodi se u saopštenju.

Policija je sprečila sukob dve grupe lica, ali su okupljeni na Trgu Slobode napali policijske službenike. Oni su vređali pripadnike policije i u njihovom pravcu bacali staklene flaše, kamenice, stolice, drvene predmete.

U saopštenju se navodi da je napad na policiju bio jakog inteziteta, te da su policijski službenici pokazali visok stepen uzdržanosti i tolerancije.

„Tamo gde je to bilo potrebno, radi uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira i odbijanja napada pripadnici policije su u skladu sa Zakonom upotrebili sredstva prinude – hemijska sredstva. Određeni broj lica se javio na ukazivanje lekarske pomoći, između ostalog i zbog kontaminacije i upotrebe hemijskih sredstava. Radi prikupljanja obaveštenja privedeno je više lica, a policija u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom preduzima aktivnosti na identifikaciji učesnika ovog događaja“, dodaje se u saopštenju.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading