“ZAKLJUČAVANJE” U LUCI BAR U policijskoj akciji zaplenjene cigarete vredne 850 hiljada evra
EPA

Zaplenjeno je 1.120 paketa cigareta čija vrednost se procenjuje na 850 hiljada evra. 

Poslednjih nekoliko nedelja Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta.

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC), sprovodeći akciju sprečavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1.120 paketa cigareta brendova "Montreal" i "Cosmopolitan", saopštili su iz Uprave na Tviteru.

- Pomenute cigarete nisu nigde evidentirane, zbog čega se osnovano sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nisu mogli izneti iz Slobodne zone - dodaju u saopštenju

Iz Uprave prihoda i carina ističu da su tokom akcije kodnog naziva „Zaključavanje“, koja je sprovedena po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani svi kontejneri u Luci Bar – tačnije 786 praznih i 185 punih kontejnera.

- Uprava prihoda i carina izveštaj o zatečenom stanju dostaviće nadležnom Tužilaštvu na ocenu da li ima elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - naveli su u saopštenju.

Pojačan je, kako dodaju, nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading