DO KAD ĆE TRAJATI KRIZA U CRNOJ GORI “Ovo je teška situacija“ rekao je Abazović
CdM

“Mislim da je Vlada vrlo šteljiva. Naravno da moramo da se prilagodimo i novom momentu, počevši od premijera koji ne koristi van radnog vremena službena vozila, koji ne želi da ide sa pratnjom i troši gorivo građana Crne Gore kad nema potreba za tim. To treba da rade svi. Mi ćemo na Vladi imati razgovor kako ćemo ukupno da radimo na tome”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara šta su Vlada i on uradili po pitanju štednje, a u suret krize koju je ranije najavio na jesen.

Ovo je, dodaje, teška situacija.

“Prošli smo kroz krizu korone, proći ćemo kroz krizu rata”, poručio je Abazović.

Na pitanje može li Vlada da zamrzne cene goriva kao što je to učinila Hrvatska, Abazović je rekao da je Vlada akciznom politikom uradila sve što su mogli, te da će preduzeti i dalje korake u skladu sa zakonom. Međutim, nije naveo koje.

“Građani treba da budu svesni da se na teritoriji Evrope trenutno odvija rat i da su cene porasle u nebo u svim zemljama sveta, računajući i Hrvatsku. Uradićemo šta budemo mogli. Mi smo do sada imali najnižu cenu goriva. Međutim, kada se barel toliko poveća, cene ne mogu da se do kraja iskontrolišu”, kazao je Abazović.

Od danas važe nove rekordne cene goriva.

Eurodizel i lož ulje su skuplji i po 20 centi. Tako litar eurodizela sada košta 1,78, a lož ulja 1,99 eura.

Litar BMB 95 poskupio je osam centi i iznosi 1,73 eura.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mirza

22.06.2022 09:13

Tamo traje kriza vec 20 godina za obican narod a mesta ima samo za krimose a narodu stavili amove i vuku ih ko volove godinama.Ovi sto nemaju tri zuba u vilici tapsu i klanjaju se Milu oci vade za Milasa a deca im ginu po sumama idu u drva da poseku za ogrev dok ih Milo dere struju.Gluplji narod video nisam nego tamo!!

Miljana

22.06.2022 12:51

Crnogorski narod je propao dosta jako lose zive ljudi tamo,obican narod je napacen.Ali cute svi i trpe unistice ih jos vise sada ovi Milogorci.