OVO MOŽE SAMO U CRNOJ GORI Za šefa policije spremaju čoveka koji je uhapšen u aferi „Dokazi”
EPA/ TriDraw

Tada se sumnjičio da je, kako je to istraga tvrdila, po nalogu tadašnjeg šefa Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića, navodno preuzeo dokaze koji su izuzeti pretresom kuće Veselina Mujovića od službenika Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića. Takođe, slobode je tada lišen i Medojević.

Nakon što je vreća sa dokazima stigla kod Medojevića, on je konstatovao da među zaplenjenim materijalom nedostaju pisma Veselina Mujovića.

Svi službenici Uprave policije koji su tada učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata na pet lokacija izjasnili su se u pisanoj formi i izjave dostavili tada i šefu kriminalističke policije Milovanu Pavićeviću. On je o tome sačinio službene zabeleške, koje je sa ostalim dokaznim materijalima predao nadležnom tužilaštvu.

Na snimcima iz Uprave policije koji su upućeni tužilaštvu zbog nestanka pisama Veselina Mujovića vide se samo službenici Uprave policije koji su učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata.

Osim njih i njihovih pretpostavljenih, niko drugi nije imao pristup tim materijalima.

U policiji isključuju mogućnost da su pisma nestala tokom pretresa,  obzirom na to da su izuzeta i fotografisana, a da do prostorija policije nisu ni stizala.

Mujović je ranije bio uhapšen zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo 800.000 eura da mu navodno pomogne u istragama koje se vode protiv njega. Tokom tadašnjeg pretresa pet lokacija vezano za hapšenje Veselina Mujovića izuzeti su predmeti koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti, a za koje su, shodno pravilima postupanja policijskih službenika prilikom pretresanja prostorija, što je standard i praksa, izdate potvrde o privremenom oduzimanju i za koje je sačinjen foto-elaborat, kao i zapisnici o pretresanju prostorija.

U prostorijama Uprave policije MUP-a, gde su se nalazili predmeti oduzeti prilikom pretresa, tokom popisivanja oduzetih predmeta uočeno je da nedostaje 13 pisama, kao i dva dokumenta na kojima se nalaze podaci koji ukazuju na to da postoji mogućnost da se radi o dva dokumenta jednog državnog organa, a ne radi se o Upravi policije MUP-a.

Komentari (0)

Loading