ABAZOVIĆ POSLE RAZGOVORA S PATRIJARHOM PORFIRIJEM: Stavićemo tačku na pitanje Temeljnog ugovora sa SPC (VIDEO)
Vlada Crne Gore

"Nikakva dramatizacija u vezi Temeljnog ugovora ne postoji, to je obaveza države, koja treba da se završi i nadam se da će se završiti na lep način, kao i sa ostalim vjerskim zajednicama", poručio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

"Moja želja je da ova vlada stavi tačku na pitanje Temeljnog ugovora", kazao je Abazović.Istakao je da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da se sretne sa Porfirijem i mitropolitom Joanikijem.

"Radujem se da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde, i želim da svi građani promovišu mir i univerzalne vrednosti. Svi dobronamerni ljudi su dobrodošli u Crnu Goru, a politika Vlade će biti takva prema svim dobronamernim ljudima i u narednom periodu", kazao je premijer.

 

"Neka se narod raduje, neka bude uvek što više zadovoljstva, sreće, radosti", dodao je on.

Kako je ranije saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), predlog za susret došao je iz Abazovićevog kabineta.

Hodočasnici koji su juče krenuli iz Podgorice i drugih delova regiona stigli su rano jutros do manastira Ostrog gde se obeležava praznik Svetog Vasilija Ostroškog.

Liturgija je jutros služio patrijarh Porfirije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading