EU PRAVI DRUGU LIGU Medojević razotkriva nove planove Brisela za Zapadni Balkan
Foto: Printscreen BN TV

Gubitak suvereniteta i utapanje u neki državoliki konglomerat, kako kaže, ,,gde bi neke birokratske korumpirane kreature upravljale njihovim državama, bez demokratskog legitimiteta i kontrole, je bila crvena linija koju većina evropljana nije htela da pređe“.

„Eksperiment sa evrom je već u startu izazvao sumnje eminetnih političara i intelektualaca, pa je Vaclav Klaus odmah upozorio da je uvođenje zajedničke valute pogrešno jer bi prvo trebalo formirati jednu državu sa jednom vladom, parlamentom, budžetom, fiskalnom i socijalnom politikom. EU je postala birokratska tvorevina kojom su upravljali krupni interesi korporacija, bez odbrambene i bezbednosne politike (koju su predali NATO) i bez spoljne politike (koju je kreirao Stejt Department SAD) - istakao je Medojević i dodao da je Bregzit „označio i kraj proširenja EU na Zapadni Balkan i istok i da su zemlje članice su otvorile veoma oštre sukobe između sebe oko pitanja nadležnosti i odnosa EU sa vladama zemalja članica.

Već tada je bilo jasno da Crna Gora nikad neće ući u EU i da će se EU pre ili temeljno reformisati ili raspasti, objašnjava on.

- Više puta sam obaveštavao crnogorsku javnost da EU ima nameru da od ostatke evrope formira 2. ligu EU - kaže Nebojša Medojević.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading