ĐUKANOVIĆ ODLUČIO!
EPA/BORIS PEJOVIC

Izbori se raspisuju, osim u Podgorici, i u opštinama Tivat, Budva, Plužine, Žabljak, Bijelo Polje, Šavnik, Bar, Danilovgrad, Kolašin i Pljevlja, kao i u Plavu, Golubovcima i Rožajama.

Đukanović je, postupajući po ustavnom imperativnom utvrđenju sadržanom u članu 94 stav 2 najvišeg pravnog akta države Crne Gore, doneo ukaz o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se lokalni izbori u Podgorici i još 13 opština odlažu do 23. oktobra.

Pošto je stupio na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Crne Gore", dominantno na osnovu smisla, duha i dejstva člana 209a Zakona o lokalnoj samoupravi, ranije raspisani lokalni izbori odlažu se i biće održani 23. oktobra 2022, što je određeno današnjim odlukama, koje je doneo Predsednik Crne Gore.

"Proglašavam Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je ponovo izglasala Skupština Crne Gore 27. saziva na Trećoj sednici Prvog redovnog (prolećnog) zasedanja u 2022. godini, dana 9. maja 2022. godine", piše u ukazu, koji je objavljen, a prenosi Dnevni avaz.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading