ŠOKANTAN IZVEŠTAJ EUROPOLA: Službenici crnogorske policije članovi kavačkog kriminalnog klana!
Printskrin

Podgorički portal Libertas, koji je otkrio "aferu Medenica", objavio je večeras detalje iz dokumenta Europola.

Kako je preneo Tanjug izveštaj sa portala Libertas, u dokumentima Europola, a u koje je ovaj portal imao uvid, navodi se da su službenici policije Petar Lazović i LJubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i LJubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije, ističe se u dokumentu Europola u koji je Libertas imao uvid.

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

Do danas, ukazuju, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost, piše Libertas, prenosi Tanjug.

Podsetimo, ranije danas pojavila se informacija, da se sin jednog od ključnih ljudi u crnogorskom pravosuđu, a koji se pominje u dokumentima Evropola, vezano za komunikaciju preko Sky aplikacije, ne nalazi u Crnoj Gori.

Prema informacijama do kojih je došla "Borba", pripadnici policije su juče obišli zgradu u kojoj on živi u poslednje vreme, ali u stanu nije bilo nikog. Nije poznato da li ga je policija tražila zbog ovog predmeta ili zbog nečeg drugog.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading