CRNA GORA ULAZI U KOŠMAR Milan Knežević otkrio zašto je pala Vlada i saopštio užasne vesti
Foto: Printscreen RTCG

„Milo Đukanović je kazao da u Vladi moraju biti SD i SDP, dok Vlado Joković kaže da njih nema. Vlada je trebala da bude sastavljena krajem februara, a evo je sredina aprila. Radi se o kombinaciji i kalkulacijama, a na kraju da odu do Mila Đukanovića, jer bez DPS-a nema manjinske vlade. Negde sam u emisiji uporedio Đukanovića sa starim mačkom kome je dat sveži krap na čuvanje. Sad je očigledno da od krapa nije ostao ni rep. On je kazao da od njih zavisi kakva će biti vlada. Od njega sve zavisi“, kazao je on.

„Vlada je pala zbog svađe Krivokapića i Abazovića“

Knežević ne očekuje da će dometi manjinske vlade biti veliki jer je ona bazirana na izdaji biračkog tela 30. avgusta.

„Sve što se bude dešavalo nakon toga biće još veći košmar od Zdravka Krivokapića. Mi preuzimamo odgovornost jer smo se nadali Vladi Zdravka Krivokapića da će sprovesti korenite reforme, ali Demokratski front nije kriv što je Krivokapić okrenuo leđa njegovoj koaliciji. Sad kad pogledate savez Abazovića i Krivokapića kako se završio i zbog toga je vlada pala“, kazao je on.

Naglašava i da su prihvatili da se desi rekonstrukcija vlade, a nakon toga je bilo nadgornjavanja hoće li biti rekonstrukcije ili izbora nove vlade, gde bi ušli i predstavnici Fronta, a ne lideri. Ocenio je i da je ovo sve produkt „bolesne“ političke ljubavi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

„Sad se uključio i Milo Đukanović kog moraju da poljube u ruku kao Dona, nakon svega. On je nakon opšte poznate situacije da je on gubitnik izbora on vaskrsava kao neko političko čudo, iako bi da je sreće trebalo da dođe do demontaže DPS-a. Nisam ja htio da se oni hapse bez dokaza, ali je neophodno bilo da onako kako to nalažu demokratska pravila dođe do reformi u sistemu“, kazao je Knežević.

 

Komentari (0)

Loading