MILO ZABRINUT ZBOG SRPSKOG DEFANZIVNOG ORUŽJA Naoružavaju se iz zemalja koje su konkurenti Evrope i NATO-a!
EPA

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se Srbija naoružava iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO-a, te se nada da će to pomoći da se razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i euroatalanske zajednice.

Dodao je da naoružavanje uvek zabrinjava i ono govori o tome da je pojačan osećaj ugroženosti u Evropi. Dodatan rizik donosi naoružavanje na Balkanu.

"Ne treba da previdimo da, nažalost, ukupna kultura pa i sigurnosna na Balkanu nije na onom nivou kao što je u ostalim delovima razvijene Evrope.

- Zato generalno nas to brine. U ovom slučaju reč je o produženoj tendeciji naoružavanja Srbije oružjem koje je iz zemalja koje se sada pojavljuju kao konkurenti i Evrope i NATO-a. To je nešto što treba registrovati", kazao je Đukanović na Cetinju, odgovarajući na pitanja novinara.

Njega to ne iznenađuje.

"To je dosledan potez politike koju Srbija vodi unazad nekoliko godina. Ali verujem da će pomoći da se dodatno razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama EU i NATO-a", kazao je Đukanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lucky

13.04.2022 01:27

Ma nije to za tebe i tvoje istomisljenike. Previse se samo cenite. Za vas je zaduzeno Rasko lovacko drustvo!