PODELE U CRNOJ GORI Abazović: Ucene neprihvatljive, PzP ne pristaje na prekrajanje izborne volje
EPA

- Lično mislim da su određene partije imale želju da kalkulišu na lokalnim izborima. Nije to nešto neočekivano, nije to nešto što nije poznato. Ja sa tim nemam problem, kazao je on.

Državi je potrebna vlast, a lokalni izbori su redovna procedura. Što se mandatara tiče, mandatar je spreman. Neću pristati na ucene i na želje da neko drugi sastavlja vladu. Ako je Crnoj Gori potrebna evropska vlada, mi je možemo imati već sutra. Ako neko ne želi evropsku vladu, već želi da ovu zemlju gura u kanal, onda treba da se identifikuje imenom i prezimenom i nema nikakvih problema - poručio je Abazović.

Predsedništvo Pokreta za promene, članice Demokratskog fronta, podržava sve forme institucionalne i vaninstitucionalne borbe protiv eventualnog formiranja manjinske vlade uključujući i legitimne oblike parlamentarne opstrukcije.

- Manjinska vlada Dritana Abazovića, koja bi bila formirana uz podršku URA, SNP i DPS i njegovih satelita, predstavljala bi brutalno prekrajanje izborne volje građana iskazane na izborima 20. avgusta 2020. Manjinska vlada koja bi bila formirana političkom korupcijom je antievropska, antidemokratska, za PzP nema legitimitet i PzP je neće priznati - navodi se u saopštenju ove stranke, uz poruku da neće podržavati vladu "političke korupcije", da neće za nju glasati i da u Skupštini neće podržati nijednu zakonodavnu ili drugu inicijativu koja dolaze od te vlade i nove većine, osim ako je to deo dogovora unutar DF-a.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading