POLITIČKI ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI Ministarka Bratić u Novoj srpskoj demokratiji?
Skupština CG

- Opredeliću se za one sa kojima delim iste svetonazore - kazala je zagonetno ministarka Bratić za naš list, tokom ručka koji je imala nosiocem liste ''Za budućnost Berana-Demokratski front'', Vukom Todorovićem, šefom poslaničkog kluba DF Slavenom Radunovićem, poslanicom Nove srske demokratije Jelenom Božović i predsednikom OO NSD Radojicom Živkovićem.

- Uvažena ministarka Bratić nam je blizu. Dobro se razumemo, kazao nam je izvor iz DF.

Ministarka je na ručku sa ljudima iz Nove srpske demokratije bila u vreme kada je premijer Zdravko Krivokapić bio u Beranama sa nekolicinom ministara koji su došli da podrže listu ''Berane sad'', pred lokalne izbore u Beranama.

U utorka veče ministarka Vesna Bratić kazala je da postoje velike šanse da se politički angažuje u intervjuu za Radio televiziju Nikšić.

- Neću zanemariti naučnu delatnost jer je to "moja vokacija, moja prva ljubav, to je nešto što sam ja u suštini", te da "kad se okušate u nečemu i vidite da možete, onda želite da nastavite - kazala je Bratić, koja je istakla da ''s obzirom na to kroz šta je sve prošla i kako smo ja i moj tim izneli teško breme za ovih 15 meseci, mislim da bi šteta bilo taj potencijal koji imamo ne upotrebiti ponovo za jednu bolju, istinski bolju Crnu Goru''.

Ona je naglasila da postoji mogućnost da se izglasa manjinska vlada, s tim što kako kaže "to je vlada manjine" ne misleći pri tom na nacionalne.

To je vlada onih koji imaju ukupno pet odsto podrške građana Crne Gore. Vlada manjine nad većinom se u teoriji, ali i u praksi zove aparthejdom. To znači da takva ne može biti vlada građanskog pomirenja. Da je ova vlada dobila šansu ona bi to mogla, kazala je Bratić, prema čijem mišljenju, nacionalne manjine su nezaobilazan sastavni deo svake vlade u Crnoj Gori, ukoliko želimo prosperitetnu državu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading