"ČESTITAM!" Oglasio se Krivokapić, prvi put od smene vlade
Tanjug/Rade Prelic

"Želim Vam da sa puno uspeha istrajavate u svojoj humanoj, Bogom nadahnutoj misiji, koja crnogorsko društvo čini plemenitijim, pravednijim i harmoničnijim", naveo je Krivokapić u svom saopštenju.

Istakao je i da Crna Gora ne može da postoji bez pogleda uprtog u evropsku budućnost, niti bez poštovanja i čuvanja njenih tradicionalnih vrednosti i doslednog afirmisanja i uvažavanja tradicionalnih veroispovesti čije su doktrine uzidane u temelje naše kulture i evropskog istorijskog hoda, koji je usmeren u pravcu prosperiteta i stvaranja zajednice u kojoj caruje pravda i čovečnost - božanski upisane u Kuranu i drugim svetim knjigama.

"Vaše učenje koje upućuje čoveka na samoga sebe, na samoispitivanje i autokorekciju, na moralne i etičke principe koji su mudriji od svake jedinke, kao da je Crnoj Gori danas potrebnije nego ikada ranije", kazao je Krivokapić.

Krivokapić je poručio i da rad i razvoj verske Zajednice na čijem je čelu Fejzić, te njegova intenzivna saradnja sa drugim verskim zajednicama, uz brižnost i naklonost države, su dobre prakse koje sve građane Crne Gore vode ka konsenzualnosti, miru, poštovanju, dijalogu, toleranciji i inkluzivnosti.

"Još jednom Vam čestitam, sa zajedničkom željom da Crna Gora što prije postane država istinske solidarnosti, pravde, razumevanja i blagostanja", piše u čestitki Krivokapića.

Podsetimo, Skupština Crne Gore u petak je izglasala nepoverenje vladi Zdravka Krivokapića i za sada je nejasno da li će na njeno mesto biti izabrana nova vlada, ili će se ići na nove izbore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragi

07.02.2022 17:05

Još jedno zlo koje će se odreći svog inditeta