"ČESTITAM!" Oglasio se Krivokapić, prvi put od smene vlade
Tanjug/Rade Prelic

"Želim Vam da sa puno uspeha istrajavate u svojoj humanoj, Bogom nadahnutoj misiji, koja crnogorsko društvo čini plemenitijim, pravednijim i harmoničnijim", naveo je Krivokapić u svom saopštenju.

Istakao je i da Crna Gora ne može da postoji bez pogleda uprtog u evropsku budućnost, niti bez poštovanja i čuvanja njenih tradicionalnih vrednosti i doslednog afirmisanja i uvažavanja tradicionalnih veroispovesti čije su doktrine uzidane u temelje naše kulture i evropskog istorijskog hoda, koji je usmeren u pravcu prosperiteta i stvaranja zajednice u kojoj caruje pravda i čovečnost - božanski upisane u Kuranu i drugim svetim knjigama.

"Vaše učenje koje upućuje čoveka na samoga sebe, na samoispitivanje i autokorekciju, na moralne i etičke principe koji su mudriji od svake jedinke, kao da je Crnoj Gori danas potrebnije nego ikada ranije", kazao je Krivokapić.

Krivokapić je poručio i da rad i razvoj verske Zajednice na čijem je čelu Fejzić, te njegova intenzivna saradnja sa drugim verskim zajednicama, uz brižnost i naklonost države, su dobre prakse koje sve građane Crne Gore vode ka konsenzualnosti, miru, poštovanju, dijalogu, toleranciji i inkluzivnosti.

"Još jednom Vam čestitam, sa zajedničkom željom da Crna Gora što prije postane država istinske solidarnosti, pravde, razumevanja i blagostanja", piše u čestitki Krivokapića.

Podsetimo, Skupština Crne Gore u petak je izglasala nepoverenje vladi Zdravka Krivokapića i za sada je nejasno da li će na njeno mesto biti izabrana nova vlada, ili će se ići na nove izbore.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

07.02.2022 17:05

Još jedno zlo koje će se odreći svog inditeta