NEMA RASPRAVE O SKRAĆENJU MANDATA SKUPŠTINE CRNE GORE Abazović: Ako rešenja ne bude, onda izbori
Foto: Printscreen

Poslanici nisu usvojili dnevni red današnjeg vanrednog zasedanja i nisu raspravljali o vladinom predlogu.

Za dnevni red je glasalo 29 poslanika, protiv je bilo šest i 42 uzdržana, ukupno je glasalo 79 poslanika.


Inače, sednica je počela nakon gotovo pet sati kašnjenja.

Potpredsednik vlade Dritan Abazović je rekao da će, u slučaju smene vlade, o čemu bi trebalo da se raspravlja na narednoj vanrednoj sednici, posle kraće pauze, o formiranju nove izvršne vlasti razgovarati sa parlamentarnom većinom.
NEMA RASPRAVE O SKRAĆENJU MANDATA SKUPŠTINE CRNE GORE Abazović: Ako rešenja ne bude, onda izbori

Tanjug

 

 

"Ako rešenja ne bude, onda izbori", rekao je Abazović.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je jutros da je u Skupštini obezbeđena većina za izglasavanje nepoverenja vlade.

Vanredna sednica Skupštine Crne Gore na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata poslanicima, bila je zakazana za 10 sati, a kasnila je nekoliko sati. Trebalo je zatim da se raspravlja o predlogu opozicije za izglasavanje nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića.

NEMA RASPRAVE O SKRAĆENJU MANDATA SKUPŠTINE CRNE GORE Abazović: Ako rešenja ne bude, onda izbori

Jutjub/ DW Fokus

 

 

Krivokapić je juče rekao da zna da od danas neće biti na premijerskoj poziciji jer je, kako je naveo, to ranije dogovorio deo parlamentarne većine izabrane voljom naroda sa liderom Demokratske partije socijalista Milom Ðukanovićem.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je jutros za Pink da je u Skupštini obezbeđena većina za izglasavanje nepoverenja vladi, ali da je u ovom trenutku teško reći šta će se dalje dešavati.

Uoči početka današnjih zasedanja na ulicama Podgorice, oko zgrade vlade i parlamenta uočiljiv je bio i povećan broj pripadnika policije.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading