TEŠKO PONIŽENJE PODGORICE Crna Gora postala vojni servis NATO
Foto: Printscreen

- U ovom vremenu trke za naklonošću Brisela i Vašngtona, ja danas neću biti jedan od tih i izaći ću iz te mantre, jer je meni istina važnija od tapšanja po ramenu za razliku od raznih DFC-ova i drugih poslušnika NATO alijanse. Crna Gora uopšte nije trebala da kroči na prostor Avganistana pod zastavom NATO alijanse. Mi tamo ništa nismo imali da tražimo. Mi za taj prostor uopšte nismo zainteresovani. Naša vojska je kroz istoriju samo vodila odbrambene ratove, a želja bivšeg režima je bila takva da Crna Gora bude samo na raspolaganju zapadnim državama i postali smo vojni servis NATO alijanse. Zbog želje za služenjem interesima pojedinih zapadnih sila ponižena i obrukana crnogorska vojska i oružje kroz istoriju. Znamo kako se završila ta tragikomična avantura NATO alijanse u Avganistanu. Čitavih 20 godina su bili u Avganistanu, a samo za jedan dan su se povukli pred talibanskim trupama. Naši vojnici su navodno bili tamo da bi obučili vojsku Avganistana – e vidimo kako su ih obučili - rekao je Vučurović.

TEŠKO PONIŽENJE PODGORICE Crna Gora postala vojni servis NATO

Foto: Printscreen

 

 

Ova avantura, naglašava Vučurović, je trebala da bude dobra lekcija da se vojska Crne Gore više ne angažuje pri ovakvim misijama već da samo budemo pod zastavom UN.

“Savet za odbranu i bezbednost je odlučio da 40 vojnika stavi na službu NATO savezu u svrhu brzog delovanja. Ja shvatam da postoje neke političke struje koje žele da saviju kičmu Vašingtonu i Briselu, ali ja smatram da malo ponosa nije na odmet. Ima valjda nešto u srcu i duši pored toga. Vojska je nešto što je pored crkve nešto u duši Crne Gore, a svedočimo njeno degradiranje.”

“U budućnosti moramo vratiti čast našoj vojsci. Već smo bili dovoljno poniženi što smo ušli u agresivni NATO pakt bez referenduma, a nadam se da će nas istina osloboditi. Mi u Crnoj Gori nemamo prava da zaboravimo Murino ni Košare. Nemamo pravo da se povijamo bilo kome iz Brisela ili bilo koje druge destinacije!”, zaključuje Vučurović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Voja

23.12.2021 08:30

Pa nije nikava sramota, CG je clanica NATO-a i to je potpuno opravdano, poslal je i S. Makedonija 150 vojnika a sada ce da formira cel bataljon...clanice nato-a salju vojsku gde nato trazi

Велјко949

24.12.2021 07:27

А ко ће дочекивати сандуке.