MEDOJEVIĆ O TRAGIČNOM KRAJU DRŽAVE Pacijent zvani demokratska Crna Gora na samrti
printsrkin/jutjub

Pao je DPS, ali ne i bolesni režim. Sistem je preživeo, poručio je predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Opšti nedostatak političke volje za radikalne reforme, je, istakao je on, logična posledica nedostatka istorijske svesti i odgovornosti elite.

On je naglasio da se od naroda ne može očekivaati da on kreira model tranzicije, budžetsku, monetarnu, fiskalnu politiku, modele ekonomoskog razvoja, strategije energetike, regionalnog razvoja.

 - Ne može narod da definiše i kreira javne politike. Posebno ne, kada se društvo nalazi u stanju truleži i raspadanja, kakvo je crnogorsko, posle 30 godina perverzne tranzicije pod upravom Đukanovića i DPS-a. Plan za ekonomsku, institucionalnu, političku i socijalnu obnovu zemlje mora da pripremi elita i da ga ponudi narodu na izjašnjavanje - dodao je on.

Prema njegovim rečima, posle 30 godina orgijanja, epske pljačke, uništenja privrede, privatizacije institucija, kriminalizacije države, taj plan ne može biti jednostavan, bezbolan i bezopasan.

 - Naprotiv. Ali se mora sporovesti, jer je pacijent zvani demokratska Crna Gora na samrti. Na aparatima. izbor je težak. Radikalna operacija, amputacije, rezovi, vađenje organa, transplantacije ili smrt.  Nažalost, aktuelna vladajuća elita je izabrala narkotike. Socijalni populizam i demagogiju. Ako već pacijent umire, a mi nećemo ili ne znamo da ga operišemo i spasimo mu život, dajte mu onda samo anesteziju, malo gasa za smijanje, neka makar uživa u iluziji o zdravlju. Dok traje - navodi on.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading