PAKT DRITANA SA DPS Šta spremaju Abazović i Milo Đukanović?
EPA/MASSIMO PERCOSSI

 

Ovo je nakon stavljanja parafa saopštio vicepremijer i lider URA Dritan Abazović, poručujući da se DPS neće vratiti na vlast.

- DPS povratka na vlast nema. Ja sam svoju poziciju objavio ranije i te iracionalne strahove nemam. Ovo je veliki iskorak građanske Crne Gore - kazao je Abazović.

Međutim, tako ne misli jedan od lidera DF Nebojša Medojević, koji taj dokument naziva - memorandumom izdaje!

- Davanje garancija Milu Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog ključnog progona opasna je poruka da naše društvo i njegova elita nemaju hrabrosti niti svesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države. Nuđenje amnestije čoveku koji je razorio moral nacije i naš tradicionalni sistem moralnih vrednosti, uništio privredu, opljačkao građane i državu, stvorio najopasnije narko-kartele za šverc cigareta i droge u Evropi, produbio nasleđene podele, od Crne Gore napravio sigurnu kriminalnu kuću, privatizovao institucije sistema što se ne može drugačije nazvati nego izdaja - kategoričan je Medojević.

- Ovim aktom, potpisnici se odriču slobode i demokratije i prihvataju silu kao jedinu vrednost.

Pakt sa DPS

Demokratska Crna Gora objavila je da se ne radi o memorandumu već o paktu za saradnju sa DPS!

- Nema norme kojom se obavezuju da neće na bilo koji način paktirati sa DPS i rušiti aktuelnu vlast u Crnoj Gori - poručile su Demokrate.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

16.12.2021 09:22

Taman kad pomislim, pojavio se covek od casti i obraza, razocaram se . Prodade i cast i obraz za saku cekina .