SRBI NE MOGU DA SLAVE! Skandalozna odluka Javne ustanove Centar za kulturu iz Pljevalja

V.K.

30. 11. 2021. u 11:50

SRPSKI nacionalni savet Crne Gore izdao je saopštenje povodom odluke lokalne vlasti u Pljevljima, koja nije dozvolila srpskim organizacijama da obeleže nacionalni praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“.

СРБИ НЕ МОГУ ДА СЛАВЕ! Скандалозна одлука Јавне установе Центар за културу из Пљеваља

M.Drobnjak

Saopštenje za javnost Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore prenosimo u celosti:

- Obaveštavamo javnost da lokalna vlast u Pljevljima nije dozvolila srpskim organizacijama da u okviru manifestacije „Dani srpskog sabora“ u Domu kulture u Pljevljima obeleže nacionalni praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“. Javna ustanova Centar za kulturu u Pljevljima svoju odluku da ne dozvoli obeležavanje nacionalnog praznika srpskim organizacijama obrazložila je dopisom u kojem navodi „da održavanje skupova u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu, koji imaju bilo kakvu konotaciju koja se može dovesti u vezu sa političkim, verskim i nacionalnim okupljanjima narušava ugled i svrhu postojanja ustanove, koja je formirana isključivo za očuvanje i razvoj kulturne delatnosti, kao i organizovanje kulturnih programa koji su namenjeni svim građanima Pljevalja i Crne Gore“.

Foto: Novosti

Momčilo Vuksanović

Odgovor Javne ustanove Cetar za kulturu iz Pljevalja je samo nastavak već viđene prakse da su sve, i ne samo kulturne institucije, u lokalnim samoupravama gde je na vlasti antisrpska koalicija zaključane za srpski narod i srpske organizacije, pokušavajući da i dalje na drzak i neodgovoran način nastavi sa realizacijom državnog projekta asimilacije srpskog naroda. Srpski nacionalni savet, kao krovna organizacija, registrovana u Vladi Crne Gore, zavanično je upoznala najviši organ izvršne vlasti da je 1. decembar – Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije nacionalni praznik srpskog naroda u Crnoj Gori i da ga kao takvog srpski narod već više decenija obeležava i slavi. Postupak lokalne samouprave u Pljevljima trebalo bi da bude poslednje upozorenje Srbima i parlamentarnim strankama koje dominantno glasa srpski narod uoči predstojećih lokalnih izbora da se jedino sabornošću i zajedništvom, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou može obezbediti prosperitet i ravnopravnost srpskog naroda u Crnoj Gori. I pored neprimerenog pokušaja lokalne samouprave u Pljevljima da u skladu sa njihovim željama srpskom narodu određuju nacionalne praznike, manifestacija sabornosti i kulture, kojom će se obeležiti Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije, kao najveća i najiskrenija želja svakog čestitog Srbina, održaće se 1. decembra 2021. godine u svečanoj sali hotela „Pljevlja“ - ističe se u saopštenju koje je potpisao predsednik Srpskog nacionalnog saveta dr Momčilo Vuksanović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista