LAJČAK POSLAO JASNU PORUKU Ne zanima ko je u vladi Crne Gore
Foto: Youtube/Printscreen

Lajčak je posle razgovora sa predsednikom Skupštine Aleksom Bečićem rekao da očekuje od Crne Gore da već na narednoj Međuvladinoj konferenciji, 13. decembra, ponuditi jasan signal koji bi pokazao da zna kojim putem treba dalje da podrška u tom smislu neće izostati.

Ističući da je primetio da je došlo do određenog stepena stagnacije u reformskim nastojanjima u pristupnim procesima, Lajčak je poručio da EU želi da Crna Gora ne gubi dinamiku najnaprednijeg kandidata i istakao da se ostaje pri tome da su ključni prioriteti rešavanje problematike koju definišu poglavlja 23 i 24.

Naglasio je da  "evropske integracije treba da budu pitanje svih demokratskih snaga zemlje".

Ocenio je da je upravo usklađenost politike Crne Gore sa politikom EU, potvrda i pokazatelj da "nema sumnji oko toga gde (Crne Gora) pripada i čije vrednosti deli".

Naglasivši da je potreba intenziviranje pristupnih procesa, Lajčak je kazao da odlazi sa nadom da "Crna Gora ima kapaciteta da aktuelnu situaciju i trenutne političke izazove prevaziđe".

- Vi kao predstavnik mlade generacije imate posebnu ulogu i računamo na vas i mislimo da ćete odigrati pozitivnu i korisnu ulogu u tim procesima - kazao je Lajčak Bečiću, preneo je portal RTCG.

Komentari (0)

Loading