MEDOJEVIĆ UPOZORIO NA MRAČAN SCENARIO To je opasan put ka sukobima u Crnoj Gori
Foto: TV Pink/printscreen

Politika izolacije, diskriminacije i asimilacije nije rešenje, niti je u skladu sa evropskim civilizacijskim vrednostima, tvrdi on.

- To je opasan put ka nestabilnosti i sukobima u Crnoj Gori. DF nudi istorijski dogovor o temeljnim vrednostima na kojima treba da se gradi nova moderna Crna Gora – zajednička kuća za sve njene građane. Đukanović i Perović nisu naučili lekciju iz litija i izbora prošle godine. Svako ko pokuša da iščupa pravoslavno-hrišćanske korene iz Crne Gore je osuđen na poraz. Tu se ne radi o poslu, kreditu, socijalnoj pomoći. Ovde se radi o gašenju nacionalnog, verskog, državotvornog i kulturnog identiteta jednog naroda koji je opstajao na ovim prostorima vekovima. Isto su pokušavali svi okupatori. Uvek su među Crnogorcima pronalazili one lakome, podvodljive i podmitljive koji su pristajali da im služe - smatra on.

Ali oni nisu pravili istoriju Crne Gore. Pravili su je oni drugi, naglasio je Medojević.

- Ona većina što nije htela da proda vjeru za večeru. Nije htela da ljubi lance i čizme okupatora. Na tim drugima se stvarao mit o Crnogorcima koji su za obraz, slobodu, čast i dostojanstvo Crne Gore bili spremni da izgube glavu. Ta iskra tinja u svakom pravom Crnogorcu. Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara - napisao je on.

Nebojša Medojević je rekao da je Vlada bez DF-a je antidemokratska, nelegitimna, diskriminatorska, antievropska, anticivilizacijska.

- To je marionetska Vlada globalne duboke države. Nas Ustav Crne Gore obavezuje članom 2 da takvu Vladu ne možemo priznati kao legalnu i legitimnu. DF će braniti osnovne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora. Mi nudimo sva prava svima i dogovor, a oni hoće oktorisanu marionetsku Vladu sa DPS-om koja bi opasno podelila Crnu Goru. Ne igrajte se sa državom, građanskim mirom, slobodom i demokratijom -  rekao je.

Medojević poziva da se okanemo opasnih eksperimenata.

- Iza DF-a stoji najveći broj građana Crne Gore. Oni će znati da se izbore za svoju slobodu i svoja prava. Mirnim i demokratskim sredstvima. I u Skupštini i na ulici. To smo vam, valjda, dokazali. Nije mogao da nas zaustavi zločinački mafijaški režim Đukanovića i pored progona i tortura, lažnih optužnica i lažnih suđenja. Pozivamo sve na dogovor o budućnosti Crne Gore. Ne igrajte se sa državom. DF je deo rešenja i iza nas stoji narod i birači. Na silu se ne može prekrajati izborna volja građana. To je opasno i neprihvatljivo - zaključio je Medojević.

Komentari (0)

Loading