MEDOJEVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI Četiri glasa fale za Milov kraj, ali...
Printscreen

Kao kršenje Ustava navedene su dve Đukanovićeve izjave od 28. avgusta, u kojima je sugerisao da SPC obavi ustoličenje u nekom drugom hramu ali i najavio da će biti u prestonici sa građanima koji se protive tom činu.

- Teško je očekivati od sudija koje je Milo Đukanović izabrao, među kojima su i oni čija imena su se pominjala u aferi stanovi, da donesu odluku o kršenju Ustava - kaže za "Novosti" Nebojša Medojević, jedan od lidera DF. - Raspored snaga u Ustavnom sudu je takav da je trenutno aktivno njih petoro jer su dvojica penzionisana.

MEDOJEVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI Četiri glasa fale za Milov kraj, ali...

EPA

 

 

Medojević ističe da je Milo Đukanović kao predsednik države vodio ekstremističku i terorističku akciju na Cetinju. On je imao za cilj kršenje ljudskih prava najveće verske zajednice u Crnoj Gori, SPC. Toga dana skup je bio neprijavljen, ali je on u napetoj situaciji podsticao na bratomržnju, neprijateljstvo.

- To su ustavni razlozi zbog kojih bi, da je Ustavni sud stvarno sud države Crne Gore i njenih građana, trebalo da potvrdi skupštinsku odluku. Fale nam četiri glasa sudija da bi ovo overili i poslali Mila Đukanovića u političku prošlost. Ali, nažalost, za to su vrlo male šanse. Trojicu od pet preostalih sudija predložio je DPS - dodaje Medojević.

On kaže da je događaj na Cetinju, kao i mnogi drugi, plod činjenice što u Crnoj Gori nije sprovedena lustracija.

- Nisu otvoreni dosijei Udbe, kao ni oni koji govore o kriminalnoj aktivnosti DPS i njihovog lidera Đukanovića. Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ne sme ni da pozove Đukanovića u zgradu Tužilaštva zbog afere "Pandora papiri", a kamoli nešto drugo da uradi.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading