MEDOJEVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI Četiri glasa fale za Milov kraj, ali...
Printscreen

Kao kršenje Ustava navedene su dve Đukanovićeve izjave od 28. avgusta, u kojima je sugerisao da SPC obavi ustoličenje u nekom drugom hramu ali i najavio da će biti u prestonici sa građanima koji se protive tom činu.

- Teško je očekivati od sudija koje je Milo Đukanović izabrao, među kojima su i oni čija imena su se pominjala u aferi stanovi, da donesu odluku o kršenju Ustava - kaže za "Novosti" Nebojša Medojević, jedan od lidera DF. - Raspored snaga u Ustavnom sudu je takav da je trenutno aktivno njih petoro jer su dvojica penzionisana.

EPA

 

 

Medojević ističe da je Milo Đukanović kao predsednik države vodio ekstremističku i terorističku akciju na Cetinju. On je imao za cilj kršenje ljudskih prava najveće verske zajednice u Crnoj Gori, SPC. Toga dana skup je bio neprijavljen, ali je on u napetoj situaciji podsticao na bratomržnju, neprijateljstvo.

- To su ustavni razlozi zbog kojih bi, da je Ustavni sud stvarno sud države Crne Gore i njenih građana, trebalo da potvrdi skupštinsku odluku. Fale nam četiri glasa sudija da bi ovo overili i poslali Mila Đukanovića u političku prošlost. Ali, nažalost, za to su vrlo male šanse. Trojicu od pet preostalih sudija predložio je DPS - dodaje Medojević.

On kaže da je događaj na Cetinju, kao i mnogi drugi, plod činjenice što u Crnoj Gori nije sprovedena lustracija.

- Nisu otvoreni dosijei Udbe, kao ni oni koji govore o kriminalnoj aktivnosti DPS i njihovog lidera Đukanovića. Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ne sme ni da pozove Đukanovića u zgradu Tužilaštva zbog afere "Pandora papiri", a kamoli nešto drugo da uradi.

 

 

Komentari (0)

Loading