DEMOKRATSKI FRONT SAOPŠTIO LOŠE VESTI Crna Gora u neverici, Zdravko Krivokapić ponovo izdao Srbe!
EPA

Pošto je javnost nedavno upoznata da su gotovo sve važne funkcije u tom ministarstvu zauzeli članovi predsedništva SD i kadrovi iz vlade Duška Markovića, sada je obznanjeno da je i mestom direktora Monstata nagrađen provereni DPS-ovac, i to u jeku priče o popisu stanovništva, koji je trebao da se održi ove godine, ali je to direktno sprečila vlada Zdravka Krivokapića”, kazali su iz Demokratskog fronta

“Treba istaći da se izbor za direktora Monstata dogodio bez prethodnih konsultacija sa parlamentarnom većinom, što je samo još jedno novo kršenje dogovora parlamentarne većine i vlade Zdravka Krivokapića. Dolaskom čoveka iz DPS na čelo Monstata, po izričitoj želji ministra Spajića, građanima se šalje jasna poruka da popisa u CG neće biti ni sledeće godine. Na ovaj način, vlada sprečava da se prvi put nakon Drugog svetskog rata održi popis koji bi realno prikazao stanje u Crnoj Gori.”

Iz Fronta navode da su glasači koalicije ZBCG prevareni, a kojima je Krivokapić u izbornoj kampanji nazdravljao i čestitao održavanje poštenog popisa.

“I ovaj slučaj pokazao je da su Zdravko Krivokapić i njegovi puleni teško obmanuli građane koji su doneli pobjedu 30. avgusta, a koji su očekivali da se raskrsti sa politikom bivšeg režima i da se, naročito na popisu, pokaže da se Crna Gora nakon decenija asimilacije srpskog naroda vratila sebi i tradicionalnim vrednostima. Podsećamo javnost da je DF 11. avgusta poručio Zdravku Krivokapiću da ove Vlade neće biti ukoliko popis stanovništva ne bude održan ove godine što je bila zakonska obaveza izvršne vlasti. Godinu dana nakon formiranja Vlade jasno je da je priča o demontaži bivšeg režima bila jeftina propaganda i šarena laža, a u stvarnosti, što su i pojedini iz vlade i priznali, nastavlja se kontinuitet unutrašnje i spoljne politike Mila Đukanovića. Zato DF traži izbor nove Vlade, i to je jedini logičan izlaz iz ove teške situacije, u kojoj imamo DPS na većini mjesta gdje je i ranije bio DPS.”

“Došlo je vreme da se međusobni politički računi svedu, a DF neće lagati svoje pristalice i preuzimati odgovornost za one kojima data reč i čvrsti dogovor ne znači ništa.” zaključuju iz DF-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading