MEDOJEVIĆ PRESEKAO! KRAJ - Za nas ova Vlada ne postoji!
Foto: Ilustracija

Medojević je u emisiji “Argumenti” na RTCG kazao da Vlada nema većinu i da parlament ne funkcioniše.

Govoreći o novoj Vladi, Medojević navodi da su imali intenzivne razgovore sa manjinama, kao i sa partijama parlamentarne većine.

“Manjinama nudimo sporazum o konzensusu i opštem dogovoru. Iz tog dogovora ide program nove Vlade koji se sastoji iz nekoliko krupnih koraka. Nudimo pomirenje, posebno prema manjinama i danas sam im to rekao. Oni su apsolutno zainteresovani i nailazimo na razumevanje kod kolega iz manjina. Glavni kamen spoticanja dogovoru je URA. Imamo slučaj da će sutra opet da glasaju sa DPS o važnim stvarima. Ne možete biti u koaliciji sa DF a glasati sa DPS-om”, istakao je Medojević.

On je kazao da DF neće praviti političke kombinacije i dogovore sa DPS-om.

“Ova Vlada ne isporučuje rezultate i moramo napraviti novu. Ipak, URA to ne želi i oni će izaći sa zahtevom da DPS podrži manjinsku Vladu na čijem ćelu bi bio Abazović a u kojoj bi bila URA i manjinske stranke. Da je Đukanović podneo ostavku to bi se desilo mnogo ranije. Nijedan birač URA nije glasao za koaliciju sa DPS-om i svaka trgovina sa njima znači prekrajanje volje građana. Mi nećemo sedeti skrštenih ruku”, kazao je Nebojša Medojević.

Kako je kazao, pregovori o formiranju nove Vlade traju i čekaju njihove ishode.

“Mi smo ih pokrenuli 10. decembra. Ako se ne dogovorimo pokrenućemo pitanje dogovora o novim izborima. Siguran sam da bi mi na novim izborima imali još bolje rezulate”, kazao je Medojević.

Dodaje da samo jedna politička struktura neće dogovor i da je riječ o GP URA.

“Oni hoće da mi glasamo u parlamentu a da oni vode glavnu riječ. DF nije problem, grupacija sa tri poslanika ne želi novu Vladu, ne želi ni rekonstrukciju a vidimo da računa na podršku DPS-a njihovoj manjinskoj Vladi. To će zemlju uvesti u nestabilnost”, kazao je Medojević.

Ističe da DF ima problem da se neki službenik strane zemlje meša u unutrašnje pitanje Crne Gore i pokuša svoje interese da nametne Crnoj Gori.

“Mi nećemo biti marionete, Crna Gora nije država Sjedinjenih američkih država. Ako URA uz podršku DPS-a formira neku Vladu, svi građani Crne Gore kojima je stalo do dostojanstva i časti Crne Gore znaće da odgovore na to”, navodi Medojević.

Govoreći o novim izborima, lider PzP-a tvrdi da nemaju strah i da je Demokratski front u ovom trenutku nikad jači.

“Mi želimo dogovor i promjene koje će građani osetiti. Ne treba gubiti vreme za izbore i kampanju, ali vidimo da pojedine strukture bliske Vijestima imaju tu intenciju. Oni žele da se lidere DF-a osude i tada misle da bi problem bio riješen”, kazao je Medojević.

Ističe i da građani traže DF i žele novu Vladu sa njim.

Govoreći o “crnoj listi” koja podrazumjeva sankcije SAD, Medojević ističe da nema bojazni da bi neko iz DF-a mogao da se nađe na njoj.

Medojević ističe da smatra da je specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara neko ubedio da kaže da Demokratski front nije partner SAD-a.

“On nije političar. Nije došao u Crnu Goru sa stavom Stejt Departmenta. On je službenik i ne kreira politiku. Kazao je da DF za sada nije partner, a ja sam onda rekao da Bajden nije partner nama jer je naš partner Donald Tramp i republikanska partija. Mi snažno podržavamo Trampa”, kazao je Medojević.

Dodaje da DF nije protiv SAD, nego je za Crnu Goru.

“Nama su važni birači, mi ne idemo na izbore u ambasadu Amerike”, istakao je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading