PRODAJA HOTELA AVALA NA ŠTETU CRNE GORE Vučinič opleo po Milu: Još jedno lice sa poternice našlo utočište za pranje novca zahvaljući porodici Đukanović
Foto: Youtube/Printscreen

“Baš njemu je zahvaljući Ani Kolarević i njenoj konačnoj presudi pošlo za rukom da kupi hotel Avala i vile po upola nižoj ceni od procenjene, iako je u trci na tenderu bila Danska kompanija koja je za spomenute objekte dostavila ponudu od 7,5 miliona evra”, precizirao je on.

Vučinić je kazao da je Igor Lazurenko još jedno lice sa poternice koje je utočište za pranje prljavog novca našlo u Crnoj Gori zahvaljući porodici Đukanović.

Naime, on se sve vreme nalazi na saveznoj poternici Ruske federacije i to je poznato crnogorskom Ministarstvu pravde, Ministarstvu spoljnih poslova i SDT-u, ali nijedna institucija do objavljivanja dokumentacije NVO MANS nije reagovala na poternicu za Lazurenkom.

“Kako su to i sami Lazurenkovi doskorašnji saradnici okarakterisali i ispričali, milionske transakcije koje su stizale u Crnu Goru sa egzotičnih ofšour destinacija prljav su novac, uz potvdu već onoga što se već znalo da je kontroverzni biznismen ukrao milione. Postavlja se pitanje zbog čega Milo Đukanović štiti Igora Lazureka, kada će specijalno državno tužilaštvo pokrenuti postupak i istragu protiv aktuelnog predsednika Crne Gore i njegove sestre Ane Kolarević, koji su direktno posredovali da imovina ,,Budvanske rivijere” bude oštećena najmanje za dva miliona evra”, smatra on.

“Ovo je još jedan primer privatizacije koja se izvršila na štetu države Crne Gore, a u njenom sprovođenu su učestvovali domaći i strani vlasnici prljavog kapitala spregnuti direktno sa tadašnjim premijerom Đukanovićem kao predsednikom saveta za privatizaciju i njegovom sestrom kao predsednicom Vrhovnog suda Crne Gore. Ovo je jedan eklatantan primer korupcije na visokom nivou i uticaja privatnog interesa porodice Đukanović na tadašnju izvršnu i sudsku vlast koja se sama nameće kao tema Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije”, zaključio je Vučinić u svom saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading