MRTVA USTA NE GOVORE Medojević upozorio: Svi tragovi idu prema crnogorskom Legiji
Foto: Printscreen

Saopštenje koje je izdao Nebojša Medojević prenosimo u celosti:

Svaka zločinačka organizacija ima svoj rukopis u vršenju krivičnih dela. To se u kriminalistici zove “modus operandi”.

Po načinu izvršenja krivičnog dela, službe lociraju osumnjičene. 

Šverc cigareta i droge je decenijama odvijan uz logističku podršku policije, ANB-a, carine. Te švercerske operacije imale su kodno ime “DRŽAVNI POSAO”.

Uvek kada pod pritiskom “međunarodnih partnera” dođe do istraga ovog “ državnog šverca” dolazi do likvidacija ključnih igrača.

Tako su početkom 2000-ih likividirani Vanja Bokan, Beli Raspopović, Goran Žugić, Baja Sekulić…

Nijedna likvidacija nije zvanično rasvetljena. Uvek kada se takvo ubistvo ne rasvetli, iskustvo ukazuje da je iza toga UDBA. To je poruka da su iza ubistva državne strukture.

U poslednje vreme ubijeni su visoki policijski i ANB funkcioneri Ernad Kalač, Rudolf Elezović i Luka Bulatović. Sve njih povezuje šverc cigareta i droge koji su realizovani uz logističku podršku DPS-a i ANB-a i policije. 

Opšte poznata je stvar da su Duško Marković i Veselin Veljović postali milioneri od šverca cigareta.

Drugi klan ANB-a iz Granda iza koga stoje Milan Roćen, Zoran Lazović i Duško Golubović su postali milijarderi iz poslova sa švercom cigareta i kokaina.

Mnogo operativaca i šefova iz ANB-a i policije imaju sve informacije o ovim “poslovima” njihovih kolega. Dovoljno je samo otvoriti istragu o imovini agenata ANB-a i funkcionera policije i odmah će se locirati sumnjivi pojedinci.

Pažljivo pratim dešavanja u obaveštajnoj zajednici u regionu i NIKAD nisam uočio da se neki visoko pozicionirani obaveštajac ubio. To su profesionalci koji su obučeni da različitim psihološkim metodama vrbuju druge mete. Teško je poverovati da profesionalni psihološki operativci dođu u takve krizne situacije koje dovode do suicidnih poriva.

Teško je poverovati da su Ernad Kalač, Rudolf Elezović i Luka Bulatović izvršili samoubistva. Svima njima je zajedničko da se radi o profesionalcima u službi, koji nisu korumpirani, nemaju nikakva bogatstva i bili su operativno vezani za šverc cigareta i droge. 

Prepoznaje se patern crnogorske državne mafije da se rešavaju ključnih operativaca policije i ANB-a, za koje nisu sigurni da će da štite mafiju do kraja, tzv. “samoubistvima”.

Sva moja saznanja govore da se u slučaju Ernada Kalača i Rudolfa Elezovića ne može govoriti o samoubistvu. Mnogo je verovatnije da se radi o brutalnim likvidacijama po principu “MRTVA USTA NE GOVORE”.

Slučaj smrti prvog operativca ANB-a, mora biti posebno analiziran. Ko je imao koristi od njegove smrti? Koga je on mogao da ugrozi svojim saznanjima? Sa kim je imao komunikaciju u danu smrti? Kako je izvršio tzv. “samoubistvo”? Da li su tzv. “oproštajna pisma” pisana rukopisom ili su otkucana na kompjuteru?  Da li je smrt Bulatovića povezana sa aferom Belivuk? Da li je Bulatović imao neke pretnje i od koga i zbog čega? Da li njegov bivši šef i bliski saradnik Dejan Peruničić ima neka saznanja o tome?

Smrt visokog operativca ANB-a ne može da prođe bez ozbiljne istraga i pažnje Parlamenta.

Svi tragovi idu prema crnogorskom Legiji i šefu Kavačkog klana Zoranu Lazoviću. 

Nažalost, ova Vlada je suviše slaba. Lazovićev klan je jači od ove Vlade. On kontroliše Katnića, Brđanina, Vukšića, Burića i Vesnu Medenicu. Njega nema ko da uhapsi i optuži. 

On je, trenutno, jači od slabe Vlade, koja predstavlja državu.

Ovakvo stanje anarhije i bezvlašća je krajnje opasno i može rezultirati destabilizacijom države.

Posebno je opasno što javne istrage i policijske operacije vode vlasnici Vijesti koji kreiraju narativ koji odgovara njihovim političkim interesima. 

Opšta anarhija i bezvlašće vodi zemlju u haos i povećavaju rizik od likvidacija sa političkom pozadinom. 

Ideja DF-a o novoj Vladi sa snažnim političkim legitimitetom koja će uvođenjem vanrednog stanja i oštrom akcijom protiv ključnih članova crnogorske mafije rešiti ovaj problem, svakim danom dobija na važnosti. 

Sa mafijom nema dogovora i kohabitacije. Mafija se mora pobediti!

Ko nema volje i hrabrosti neka podnese ostavku i neka se skloni, DF ima plan i zna šta treba uraditi.

 

Komentari (0)

Loading