KOMITSKA JE TUGA PREGOLEMA Ukrali su nam manastir, DPS će podneti krivične prijave!
Foto: Printscreen

Podsetimo da je Uprava za nekretnine i državnu imovinu ispravila grešku napravljenu 1996. godine, koja je nastala pri kompjuterskim unošenjem podataka i vratila Cetinjski manastir, pravom vlasniku.

Na taj način, navodi Bogdanović, Vlada je, „“transparentno“ kao i sve do sad, još jednom uradila sve kako bi isprovocirala i građane Cetinja i veliki deo građana Crne Gore“.

„S obzirom na to da premijer živi u uverenju kako vodi „najtransparentniju vladu“, želimo ga upitati zašto je prepis imovine koja je bila vlasništvo svih građana Cetinja, a koju su vekovima upravo gradili oni, obavljen tajno i ko je on da Cetinjankama i Cetinjanima otima imovinu? Da li je ovo to bavljenje ekonomijom, o kojem pogubljeni premijer očajnički govori kad god njegovi katastrofalni potezi izazovu reakcije građana? Da li je ovo nastavak pomirenja u koje nas uvodi Krivokapić sa ekspertima, a koje umalo petog septembra nije rezultiralo sukobom nezapamćenih razmera“, naveo je Bogdanović.

On je pitao i „da li je ovo najava nastavka policijskog terora nad građanima Cetinja i Crne Gore?“

„Demokratska partija socijalista podneće krivične prijave protiv odgovornih za krađu imovine i malverzacije koje su učinjene tokom ovog postupka.

Odgovaraće vršilac dužnosti za ovo što je uradio, pa neka u postupku kaže ko mu je i iz kakvih namera naredio da učini to što je učinio“.

Bogdanović je ocenio da je „ovo samo poslednji u nizu poteza kojim se ova Vlada direktno suprotstavila Cetinju i njegovim građanima“.

„Ako Krivokapićevim saradnicima i delu vladajuće većine do danas nije jasno da je on izgubljeni slučaj, iracionalan čovek koji je duboko i nepovratno zagazio u opasni verski fundamentalizam – verujemo da danas više ni oni nemaju dilemu o tome“, zaključuje se u saopštenju Bogdanovića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading