POLITIČKI SISTEM JE U RASPADU Knežević najavio drastične poteze!
Foto: Printscreen

Knežević je za Pobjedu rekao da će DF u tom slučaju tražiti i internacionalizaciju koja uključuje međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Na pitanje zbog čega predlaže internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori, Knežević je odgovorio da je to, ako ne uspeju pregovori, jedino rešenje, jer, kako je rekao, "imamo blokadu institucija i političkog sistema u državi".


"Zbog nesagledivih posledica koje bi mogao izazvati neuspeh pregovora, smatramo da bi u tom slučaju, uz posredstvo međunarodne zajednice, trebalo dogovoriti datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora istog dana", rekao je Knežević.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsedničla mesta, kao i novi sastanak lidera parlamentarne većine dok se ne izvrši detaljnija analiza rada učinka premijera i svih ministara.

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je za Pobjedu da je trenutno stanje neodrživo, navodeći da će njegova politička grupacija pozvati i na proteste.

"Skupština ne radi, Vlada nema podršku većine. V.d. je stanje u tužilaštvu, Sudskom savjetu, Ustavnom sudu, Državnoj izbornoj komisiji", rekao je Medojević.

On smatra da je to posledica raspada političkog sistema nakon eksperimenta sa ekspertskom vladom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading