CRNA GORA NA NOGAMA Stigao tajni dokument, Dritan Abazović najavio rušenje vlade
EPA/ BUKA TV

Komisija crnogorskog Vladinog Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi završila je izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju.

Šef Komisije i član skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu iz Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović, kazao je Sputnjiku da je izveštaj prosleđen Vladinom Birou za bezbednost.

Ivanović je kazao da o sadržini izveštaja ne može govoriti, jer taj dokument ima oznaku tajnosti.

Biro je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku od dve sedmice trebalo da sačini izveštaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju. Najavljeno je bilo da će izveštaj biti gotov tokom prošle sedmice, ali ga ni tada nije bilo.
 
Komisija je formirana nakon što je premijer Zdravko Krivokapić otvorio pitanje poverenja ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktore Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu, nezadovoljan navodnim oklevanjem u izdavanju direktiva policiji 4. septembra.

Nakon izjave Dritana Abazovića da će uskratiti podršku Vladi ako bude inicirano razrešenje Sekulovića, odlučeno je da se slučaj istraži i da se potom donese odluka.

U Komisiji su, osim Ivanovića, predstavnici UP, Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), Ministarstva odbrane i savetnik vicepremijera.

Komisija je finalnu procenu postupanja sektora bezbednosti i njegovih čelnika sačiniti na osnovu izveštaja policije, MUP-a i ANB-a u vezi događaja na Cetinju.

 

Komentari (0)

Loading