KRIVOKAPIĆEV STRAH OD MEDOJEVIĆA Zapelo u rekonstrukciji Vlade Crne Gore
Foto: Ilustracija

Iz Vlade je procurila informacija da premijer Zdravko Krivokapić ne želi da vidi Medojevića na tom mestu, s obzirom na to da je lider PzP kritičar njegovog kabineta gotovo od samog konstituisanja vlade, već da će birati potpredsednike, odnosno ministre između više kandidata.

- Ako vlasnici "Vijesti" i URA, Miško Perović i Željko Ivanović, ne žele pošteni, principijelan i demokratski dogovor sa ostatkom vladajuće većine i žele da sami biraju vladu od svojih poslušnika, onda nema drugog rešenja nego da idemo na izbore. Izgubili smo dragocenu godinu dana, zbog blokada i opstrukcija reformi i demontaže Đukanovićevog režima od strane vlasnika "Vijesti". Ovako više ne ide - bila je prva reakcija Medojevića.

Iz URA podsećaju da je 30. oktobra prošle godine potvrđen raniji dogovor sa predstavnicima ostale dve koalicije (DF i Demokrata) da će nova vlada biti ekspertska.

- Uprkos tom dogovoru u kasne večernje sate 15. septembra ove godine, Mandić i Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju vlade i podelu resora. URA na takve stvari nikada neće pristati. Naše funkcionisanje u vlasti zato je određeno ekspertskom vladom jer je ona najbolji tranzicioni put nakon tridesetogodišnje smene jednog od nakorumpiranijih i najkriminalnijih poslednjih autorskih režima u Evropi. Jaka ekspertska vlada nije doživela poraz. Pristajemo na njenu nadgradnju, unapređenje i rekonstrukciju na istim osnovama, a ko to ne želi, za svoje naume iza zatvorenih vrata moraće da traži nove partnere - zaključili su iz stranke Dritana Abazovića.

Novi sastanak parlamentarne većine na kojem će pokušati da približe stavove održaće se u nedelju. Tada će se znati da li je rekonstrukcija i dalje opcija ili će da se bira druga vlada.

DEMOKRATSKI FRONT SPREMAN ZA DOGOVOR

- Sada imamo ubedljivu većinu koja je za to da se napravi rekonstrukcija Vlade. URA više ne stoji iza stava da se podrži sve što se dogovore DF i Demokrate. Aktuelna vlada ostala je bez podrške parlamentarne većine već u maju. Kroz 200 dana DF i čitava koalicija "Za budućnost Crne Gore" nije ocenila dobrom ocenom učinak vlade - izjavio je Andrija Mandić (na slici), lider Nove srpske demokratije, dodajući da je DF spreman za dogovor oko jače vlade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading