URA NA UDARU Uzavrele strasti zbog prava nad cetinjskim Manastirom
Youtube/Printscreen

Odbornik URE Petar Martinović kazao je da ovaj pokret neće učestvovati u radu parlamenta zbog dešavanja od 14. septembra.

U sali je došlo do žustre rasprave između njega i odbornika SDP-a Nikole Đuraškovića. Martinović ga je optužio da je odbornicima URA crtao metu.

„Tebi neka sve na obraz ide”, kazao je Martinović Đuraškoviću.

„URA je doživela javni linč, kako od demonstranata tako i od svojih kolega“, dodao je on.

Nakon pauze od 10 minuta, URA je napustila sednicu.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan pozvao je na smirivanje tenzija jer, kako je kazao, građanima se moraju garantovati Ustavom zagarantovana prava.

„Osuđujem svaki vid nasilja. To nije duh koji Crna Gora i Cetinje baštine“, poručio je on.

Đurašković je kazao da se mora raditi na razvoju Cetinja.

„Birački spisak pokazuje da sve više građana odlazi sa Cetinja. Pretpostavlja se da je dobar dio glasača upisan u birački spisak i ne živi na Cetinju“, dodao je on.

Skupština Prestonice nastavila je u 10 sati sednicu započetu u utorak, a kako je predviđeno dnevnim redom, glasaće se o zaključcima u vezi sa Inicijativom za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Podršku ovoj inicijativi najavili su odbornici DPS-a, SDP, SD-a i URE, dok su Demokrate bojkotovale prethodnu sednicu, navodi RTCG.

Cetinjska područna jedinica Uprave za katastar i državnu imovinu odbila je zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) za brisanje Cetinja iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine nad Cetinjskim manastirom.

Vlada Crne Gore je u ponedeljak naložila Upravi za katastar i državnu imovinu da, bez odlaganja, u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir, umesto Cetinja, kao vlasnika upiše državu.

Zaključak je usvojen bez održavanja sednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova.

Vlada je tu odluku donela dan uoči sednice Skupštine Cetinje, na čijem je dnevnom redu bila inicijativa građana za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading