TUŽAN KRAJ DIKTATORA Milo Đukanović navukao prokletstvo Sekule Drljevića
EPA

- Otišao je (u Hrvatsku) da moli i da se ponižava, jer je, kako kaže, država napadnuta od Srpske pravoslavne crkve, DF-a, Srbije, (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i, gle čuda, pomoć je potražio u Zagrebu. Podseća sve to na politički put Sekule Drljevića, koji je, nakon što je zbog izdaje oteran iz Crne Gore, utočište našao kod Anta Pavelića - naveo je Vučurović u pisanoj izjavi.

On je dodao da "Đukanović bruka Crnu Goru, mileći da bude primljen u Zagreb".

- Eto na koje je grane pao Đukanović, koji je, sudeći po rečima Zorana Milanovića, gotovo neplanirano banuo u Zagreb, molio da ga prime. Ali, nažalost, takva osoba je još na najodgovornijim pozicijama sa kojih, svojim ponašanjem, bruka čitavu Crnu Goru. Tu je našao saveznike protiv više od polovine Crne Gore - istakao je Vučurović.

On je naveo da je Đukanović poslednjih decenija marioneta nekih značajnih centara moći, NATO ili SAD, "za čiji račun je učestvovao u izdaji Crne Gore i bio saveznik u bombardovanju svoje zemlje, a sada svoj politički put završava kao poslušnik Hrvatske".

- To je sudbina onih koji su izdali svoj narod i opljačkali svoju državu, a koji očekuju da će neko hteti i uspeti da ih spasi od procesuiranja i odgovornosti - zaključio je Vučurović.

Milo Đukanović je danas tokom posete Hrvatskoj razgovarao sa predsednikom te zemlje Zoranom Milanovićem i predsednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading