DRITANOVA URA POKAZALA SVOJE PRAVO LICE Završena sramna sednica na Cetinju, konačna odluka biće na ovaj dan
RINA

Odbornici SDP i SD i GP URA najavili su da će podržati ovu inicijativu, a o usaglašenim zaključcima Skupština Cetinja glasaće u petak, prenose mediji.

Osnov za raspravu je peticija koju je potpisalo 600 Cetinjana, odnosno tri odsto punoletnih građana s pravom glasa, a nakon rasprave pročitani su zaključci koje su usaglasili DPS, SDP, SD i GP URA.

Skupština je osudila delovanje Vlade Crne Gore i pozvala je da se "uzdrži od daljeg protivpravnog postupanja" i da povuče donete akte i sprovedene radnje "kojima se bez zakonskog utemeljenja želi zabraniti Cetinju da raspolaže imovinom koja se nalazi u njegovom nespornom vlasništvu."

Dan uoči današnjeg zasedanja cetinjske skupštine, vlada Crne Gore je Upravi za katastar i državnu imovinu naložila da bez odlaganja kao vlasnika Cetinjskog manastira umesto grada Cetinja upiše državu.

Takođe, naloženo im je da u list nepokretnosti unesu zabelašku zabrane otuđenja i opterećenja svih objekata i parcela koje koristi Cetinjski manastir, preneli su crnogorski mediji.

 

 

Komentari (1)

Loading
Ruzica

14.09.2021 22:55

Te stvari su za medjunarodni sud. Ne sme se dirati ni u jednu versku zajednicu. Ako se samo jednom pogresi, otvorice se pandorina kutija. Ko je Dritan da rusi srpsku crkvu. Juce se rodio, a ne zna ni vek od kada postoji srpska crkva. Osetice on gnev Bozi na svonoj kozi, balavac jedan.