MILO ĐUKANOVIĆ SPREMAN NA POTEZ OČAJNIKA Ostao bez podrške Zapada, potražiće spas u Hrvatskoj
EPA/TOMS KALNINS

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocenio je danas da je nastup Mila Ðukanovića, u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu,"govor očajnika, potrošenog političara i čoveka koji je glavni krivac za tridesetogodišnju pljačku, nedela i propast crnogorskog društva".

U izjavi za Tanjug, Mandić ističe da sada na zalasku svoje političke karijere, Ðukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške, da je ostao bez podrške naroda, ali pokušava da se rehabilituje uz pomoć nekih političara iz okruženja, prvenstveno Hrvatske, Federacije BiH i lažne države Kosovo.

"Ðukanovićevo pominjanje da je na sceni pokušaj da Srbija želi Kosovo, ali bez Albanaca i Crnu Goru, ali bez Crnogoraca, predstavlja licemerstvo, jer je on zapravo taj koji je zdušno podržao etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji i javno zapretio, tokom izborne kampanje 2020. godine, da će 30. avgusta biti tesno SPC i Srbima u Crnoj Gori i pripremao im traktore za put u jednom pravcu", podseća Mandić.

Ne zabrinjava, ističe, dezorjetisani Ðukanović koliko pokušaji tih struktura iz komsiluka koje žele da ga vrate u igru.

"Naredni dani moraju pokazati gde se Crna Gora danas nalazi i kojim putem namerava da krene. Jedino mi, građani CG, mozemo dati odgovor kakvu Crnu Goru zelimo: da li zelimo da Crna Gora bude demokratska drzava ili ne, da li mi mozemo da osvojimo slobodu i izgradimo institucije, da li mozemo da razvijemo nasu ekonomiju i zaposlimo mlade ljude, i kljucno: da li do tih ciljeva mozemo doci sa Milom Ðukanovicem kao kljucnim donosiocem odluka", poručio je Mandić u izjavi za Tanjug.

Ðukanović, koji je označen kao organizator demonstracija na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, tvrdi da su u Crnoj Gori tim činom "ozbiljno" napadnuti, kako kaže, građanski i sekularni karakter ove države i njena evropska perspektiva i za to ponovo optužuje Srbiju i Aleksndra Vučića, Srpsku pravoslavnu crkvu i Rusiju, a razlog je po njemu jednostavan - bez Crne Gore u "srpskom svetu" projekt "velike Srbije" zauvek je mrtav.

"Postaraćemo se da tako u bude", kaže Ðukanović u intervjuu za zagrebački Jutarnji list.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading