MILOVCI HOĆE DA PADNE KRV NA CETINJU Bezbednosne službe, reagujte!
IN4S

Protivnici ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, predvođeni opozicionom DPS Mila Ðukanovića, blokirali su ulaz u Cetinje postavljanjem automobilskih guma i kontejnera.

Protivnici ustoličenja od jutros protestuju na Cetinju, kada su srušili zaštitnu ogradu.

Predsednik parlamentarnog odbora za bezbednost i član Veća za odbranu i bezbednost, koje je u stalnom zasedanju, zbog najavljenih događaja, Milan Knežević, rekao je novinarima, da, ako dođe do većih incidenata i onemogućavanja održavanja jednog verskog događa, očekuje da nadležne bezbednosne službe reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Pollicija od jutros kontroliše vozila na izlasku iz Podgorice i ulasku u Cetinje, zbog podginutih tenzija, mogućih incidenata i protesta protivnika ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, predvođenih opozicionim DPS.

Prisustvo policije je pojačano i na putu od Podgorice do Cetinja, gde je trenutno mrno posle jutrošnjih incidenata kada su protivnici ustoličenja mitropolita srušili zaštinu ogradu.

Ali, protestanti su blokirali kružni tok na ulazu u Cetinje tako što su posuli šut i kamenje. Centar grada i okolne ulice su pune pripadnika policije.

Osim čelnika DPS-a na Cetinju su i pripadnici nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve i Patriotskog komitskog saveza.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading