ĐUKANOVIĆ NEKADA PEVAO DRUGU PESMU Mitropolija bila važan stub crnogorske državnosti tokom istorijskog trajanja Crne Gore
Printscreen

Na pitanje, ko je vaš vladika koja je vaša crkva i gde biste otišli sutra po blagoslov odgovorio je ovako:

“Nisam išao po blagoslov kod mitropolita Amfilohija. Ali jesam i tada i nakon toga nedavno imao komunikaciju sa njim, a to je izraz mog poštovanja prema onome što je uloga Mitropolije u crnogorkoj istoriji i sadašnjosti. Ne pada mi na pamet da prekrajam istoriju i istorijske činjenice, i ono što je nesporno da je crnogorska Mitropolija bila važan stub crnogorske državnosti tokom čitavog istorijskog trajanja crnogorske države.”

Tada mu nije padalo na pamet da prekraja istoriju, a sada priča drugu priču i na sve načine pokušava da spreči ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Juče je tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ponovo unio razdor među građanima, pa je kazao da će 5. septembra kad bude ustoličenje biti na Cetinju gde se brane od nepostojećeg neprijatelja.

“Otac nacije” pokušava da, nakon prošlogodišnjeg poraza na izborima, na sve načine da spasi sebe, time što, po ko zna koji put, zavađa narod.

“Većinska Crna Gora je na Cetinju”, kazao je predsednik, zaboravljajući da je i dalje predsednik svih građana, pa kako god se oni izjašnjavali.

Predsednik ne staje sa napadima na Beograd i Crkvu ne birajući sredstva, optuživajući ih da žele da ponize Crnu Goru.

Đukanović je godinama menjao ideologije i mišljenja, od komuniste postao je Srbin, pa Crnogorac,  a zapravo je poznato ko je u poslednjih 30 godina najviše ponižavao državu uništavajući fabrike i sve vredno u njoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading