U CRNOJ GORI HAPŠENJA PO MEĐUNARODNOJ POTERNICI Osumnjičeni za trgovinu drogom i pljačke
EPA

Slobode je lišen R. K. (30) iz Sombora, za kog je utvrđeno da se zapravo radi o I. G. (33) iz Vinkovaca, Republika Hrvatska, uhapšen je i E. I. (36) iz Banjaluke.

Za  I. G. traga Interpol Budimpešta, saopštila je Uprava policije Crne Gore, radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je u Mađarskoj učestvovao u trgovini 59 kilograma kokaina i 22 kilograma marihuane, koju je policija pronašla 29. januara ove godine u Budimpešti.

I. G. se nalazi na listi najtraženijih osoba u Mađarskoj, objavljenoj na zvaničnom sajtu mađarske policije, pa je sa tim u vezi, u akciji hapšenja neposredno učestvovao Odsek za posebnu operativnu podršku Sektora za borbu protiv kriminala.

Po međunarodnoj poternici Holandije slobode je na graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom lišen E. I. (36) iz Banjaluke, za kojim se tragalo po međunarodnoj poternici Interpola Hag, radi vođenja krivičnog postupka pred nadležnim organima Holandije zbog krivičnog dela teška krađa i razbojništvo koje je 2018. godine izvršeno u toj zemlji.

Komunikacija nadležnih organa sa holandskim nadležnim organima u cilju vođenja ekstradicionog postupka je u toku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading