NOVA BRUKA KRIVOKAPIĆA Na proslavu pozvao dukljanskog ideologa koji je najgnusnije vređao mitripolita Amfilohija, a litije nazivao fašističkim falangama
Foto: Youtube/Printscreen

Perović je u današnjem otvorenom pismu premijeru Krivokapiću kazao da poziv za njega i Crnogorski PEN Centar “uvreda časti” i dodao da nije na njemu da proslavlja pobedu “tri fašističke falange”.

Podsetimo, Perović je u svojim kolumnama, ali i izjavama za medije na najgnusniji način vrijeđao mitropolita Amfilohija.

Tako je Perović u jednoj od svojih izjava rekao sledeće: “Amfilohije je Sv. Vasilija privatizovao na klasični tajkunski, tranzicioni način. Ne bi bilo iznenađujuće da u katastarske knjige na ime SPC uknjiži i svečeve kosti, kao što je uknjižio sve što su mu crnogorske vlasti dopustile da prisvoji”.

Perović je čak i dodao da nije neočekivano što Amfilohije svečeve kosti na najvulgarniji antihrišćanski način opet pokušava instrumentalizovati u tobožnjoj odbrani svoga anticrnogorskog, protivpravnog, amoralnog, ahumanog, politikanskog kleptokratskog prava na prisvajanje sakralnog pravoslavnog nasleđa Crne Gore. Takođe je rekao da uostalom sve što je činila SPC u Crnoj Gori od 1918. godine bila je nebratska zloupotreba svega čega se dokopala.

“Sve što je Amfilohije radio u Crnoj Gori za trideset godina samo je mučna potvrda lucidnog Njegoševog opažanja: “Teško zemlji kojom crna kapa gospodari”.”, rekao je tada Perović.

Osvrćući se na ove njegove izjave, a i sami poziv Krivokapića ostaje da je Premijer uspeo da zgazi sve ono što je mitropolit Amfilohije gradio godinama i protiv čega se borio celi svoj život, a jedan od takvih je bio upravo i Perović.

Da li Krivokapić ovo radi namerno ili zbog interesa stranih ambasada, kako bi na silu se pomirio sa dukljanima i napravio neki novi pravac koalicije sa DPS-om i svim njegovim satelitima i osobama koje su poslednjih godinu dana, ali i pre toga na najgori mogući način vređala sveštenstvo i monaštvo SPC u Crnoj Gori?

Ili pak možda Krivokapić i želi da slavi pobedu sa DPS-ovim perjanicima, jer zapravo od trenutka stupanja na vlast, pa do danas se ništa bitno nije promenilo, niti su ključni ljudi uhapšeni, niti im se makar zapretilo krivičnim prijavama, a i kako bi kad se na čelu Tužilaštva još uvijek nalazi Milivoje Katnić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
milan

25.08.2021 18:45

to je dokaz da je Krivokapic samo figura koja slusaa Mila