SPREMA LI SE UPAD U SVETINJU? Metalne ograde oko Cetinjskog manastira, malo policije i agresivni milogorci... Ne sluti na dobro
Alo.rs

Prema rečima našeg izvora, na Cetinju se nalazi malo policije.

- Dovedene su samo Interventne jedinice iz Podgorice i Budve, kao i lokalna policija sa Cetinja. Interesanto je da nema Posebne jedinice policije koja je uvek prisutna kada su mogući rizici i pretnje. Posebno su zabrinjavajuće informacije da bi učesnici skupa mogli da pokušaju sa nasilnim upadom i zauzimanjem manastira - javlja naš izvor.

Kako saznajemo, oko manastira su noćas postavljene metalne ograde, a strahuje se da bi milogorci mogli da poukušaju sa nasilnim upadom i preuzimanjem manastira.

Podsetimo, na Cetinju će se danas održati "patriotski" protest zbog najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija. Skup kod Lovćenske vile zakazan je danas u podne, a cilj je da bude poslata građanska poruka, kako prenosi CdM o tome kako na Cetinju nije mesto ustoličenju mitropolita SPC Joanikija, najavljenom za 5. septembar.

"Okupimo se u što većem broju 22. avgusta da ih pozovemo da odustanu od namere da podanika anticrnogorske politike ustoliče na prijestolu Sv. Petra. A nakon toga neka razmisle do septembra: ne odustanu li – mi im to svetogrđe dozvolit nećemo, ma koju cenu platili. Nije Cetinje postalo gnezdo slobode čekajući da okupatori i domaći izdajnici odstupe no srčano braneći ideale koji su Crnu Goru održali kroz vekove. Pokažimo u nedelju da su nam na srcu ideali građanske, časne, viteške i slobodne Crne Gore, koja ne ljubi lance! Svi na Cetinje! Jer Crna Gora je vaš i vi s njom rođeni venac", poručuje u pozivu na protest Grupa građana Cetinja.

Zanimljivo, što ni ovaj "patriotski" potez, kao i mnogi ranije, prijavljen je od potpuno "nepoznate" grupe građana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading