DPS KRENUO SA LOVOM NA SRBE Gradonačelnik Nikšića u Višem tužilaštvu zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici!
Foto: Ilustracija

Kovačevića je tužilaštvu prijavio DPS Mila Đukanovića.

“Bio sam u Višem državnom tužilaštvu da dam izjavu povodom krivične prijave DPS-a kojom sam optužen za negiranje navodnog genocida u Srebrenici.

Sada je jasno da je DPS Rezoluciju u parlamentu Crne Gore glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu. Vidimo da postoje pokušaji isleđivanja mojih sunarodnika i u regionu i jasno je da je ovo deo šire akcije protiv naroda kom pripadam. Sve ovo se dešava a da pritom za 400.000 proteranih Srba iz Hrvatske i 200.000 proteranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni.

U pravosudnom smislu ovi događaji su ili prećutani ili su vinovnici oslobođeni pred “sudovima”. Ako tu imamo nejednak odnos onda je sve jasno.

Tako će biti jasno da ako otpočnu proces protiv mene da se to radi po političkoj osnovi u sklopu obračuna sa srpskom narodom koji je, kao što vidimo, otpočeo Rezolucijom koja je donešena u junu”, saopštio je Marko Kovačević u izjavi za BORBU po izlasku iz tužilaštva.

Komentari (0)

Loading