CRNA GORA U NEVERICI Medojević tvrdi da zna zašto Krivokapić ne želi popis
Foto: Printscreen TV Prva

- Milo Đukanović i Miško Perović ne žele popis jer bi on očistio fantome iz biračkih spiskova i utvrdio ko su državljani Crne Gore koji su više od 2 godine izvan Crne Gore i ažurirala bi se baza podataka boravišta, pa samim tim i birački spisak. Ažuran birački spisak ne odgovara Krivom jer želi preko Majkija da zloupotrebi  državne resurse za kupovinu birača za svoju stranku - kazao je Medojević.

On je naglasio da bi Vlada DF-a popis stanovništva sprovela u novembru u skladu sa zakonom i našim međunarodnim obavezama.

- Postoje svi tehnički i logistički uslovi za održavanje popisa do kraja godine. Vlada DF-a bi sve završila za dva meseca. U novembru bi bio održan popis u skladu sa zakonom i našim međunarodnim obavezama. Imamo iskusne popisivače, pripremljene formulare i uputstva za popisivače, gotov softver, proverene procedure, odobren budžet… Jedino što nemamo, to je politička volja Prve i Druge familije koji kontrolišu Krivog. Popis je i naša međunarodna obaveza po konvencijama UN. Bez popisa ne možemo imati relevatne informacije neophodne za kreiranje razvoja zemlje. Na kraju, redovni popis je civilizacijska tekovina. UN je od 1958. godine preuzeo principe popisa od Svetskog Statističkog kongresa koji je ove principe ustanovio još u 19. veku - zaključio je Nebojša Medojević.

Komentari (0)

Loading