KRIVOKAPIĆ TEŠI CETINJANE Niko neće odneti manastir pri ustoličenju, on pripada MPC
Foto: Ilustracija

“Ne daj Bože da se taj dan, koji je planiran kao crkveno-narodni sabor, desi bilo šta”, rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić povodom najavljenog ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju 4, septembra.

To mora da bude radostan čin, koji će pokazati dostojanstvenost čitave Crne Gore, poručio je i istakao da on, koji se oseća kao Cetinjanin, ne preti svom sunarodniku.


Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan pozvao je danas mitropolita Joanikija da, kako navodi, pokaže mudrost, razboritost i poniznost u Hristu, i da u miru i dostojanstveno, na nekom dugom mestu, primi mitropolitsko zvanje.

Krivokapić umiruje sugrađane, poklonike ovakvog mišljenja, rečima da niko neće odneti cetinjski manastir nigde.

 “Da li se vi slažete ili ne sa tim to je vaš lični osećaj, ostavite taj osećaj kući, ali ne može nijedan DPS lokalni da pravi dodatan pritisak da je Cetinjski manastir, manastir Cetinja. Cetinjski manastri je manastir MCP i pripada kao kulturno blago Crnoj Gori i niko ga nikada ne može izneti iz Crne Gore, niti to pada na pamet bilo kome. Ali pričati o tome i iritirati Cetinjane, koji su dostojanstveni, časni, kulturni, pošteni, svoditi na to da jedan premijer preti Crnoj Gori", rekao je Krivokapić na Cetinju, preneo jeportal RTCG.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gana

13.08.2021 17:12

Kako primitivcima objasniti tako nesto ....Cetinjani oooo daj im Boze pameti bar sto grama za pocetak