CRNA GORA SAZNALA BOLNU ISTINU Od čega beži Zdravko Krivokapić?
EPA

Takođe je kazao da bi to za Vladu Zdravka Krivokapića bilo prava noćna mora.

Nije toliko sama Vlada protiv toga, koliko oni koji je održavaju u životu. A dug je zao drug- tvrdi Radunović.

On je istakao da se lično potrdudio da priča o popisu ne bude sklonjena u stranu.

Da ne bi nekome palo na pamet da se brani time kako su „zaboravili“ na tu obavezu, od dana izbora Vlade, tokom svih zasedanja Skupštine podsećao sam nadležne, ponekad grubo i panično, da rade na tom zahtevnom procesu, govorio o tome u televizijskim emisijama i izjavama za novine i portale, postavio poslaničko pitanje i na kraju podneo amandman na Zakon o budžetu kojim smo obezbedili dodatnih milion evra za nesmetano sprovođenje tradicionalnog popisa. Ministra Milojka Spajića sam više puta u razgovorima upozoravao da vreme prolazi, a da oni ništa ne preduzimaju. Bezbroj puta smo mi iz DF-a ukazivali na bestidnu odluku Vlade da ne smeni DPS specijalca Gordanu Radojević sa mesta direktora Monstata. Sama činjenica da je ta gospođa i dalje direktor dovoljan je dokaz da Krivokapić nije ni razmišljao da građanima Crne Gore omogući slobodno i pošteno izjašnjavanje na popisu ove godine- obrazložio je Radunović.

Prema njegovim rečima, godinama su prethodni režim, ali i, kako tvrdi, mejnstrim mediji i njima bliske NVO, marljivo radili na desrbizaciji Crne Gore.

Promovisali su sve srpsko kao retrogradno, primitivno, nacionalističko, a u poslednjoj fazi i kao fašističko, a s druge strane promovisali nacional-fašizam, šovinizam i sve oblike radikalnog „crnogorstva“ kao građansko i antifašističko (šta god to danas značilo). Težili su stvaranju ambijenta u kojem će pojedinca biti sramota da kaže da je Srbin. S druge strane, izjašnjavanje kao Crnogorac, trebalo bi da mu obezbedi potvrdu da je moderan i da je evropejac- smatra on.

Naveo je da isti oni koji su se zalagali da ne bude referenduma oko ulaska u NATO ili oko priznavanja nezavisnosti tzv. Kosova, danas su protiv održavanja tradicionalnog popisa.

- Vlada zavisi od njih i u parlamentu i u medijima. Sama je tako izabrala. Ko neće brata za brata…- zaključio je Radunović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading