MILOVI SEKTAŠI PRETE Sprečićemo ustoličenje Joanikija!
Novi TV

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da niko neće moći da spreči ustoličenje mitropolita Joanikija, koje je u prisustvu patrijarha Porfirija, najavljeno za 4. septembar, a grupa Cetnjana koja je to doživela kao pretnju odgovorila mu je da će oni i drugi Crnogorci kojima je, kako kažu, stalo do dostojanstva svoje domovine i svoje slobodarske prošlosti odlučno sprečiti taj "izdajnički i okupatorski čin".

"Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetoga Petra Cetinjskoga i prestonicu Svetoga Ivana Crnojevića uvođenjem crnogorskog otpadnika Joanikija Mićovića. U svojim crkvama možete raditi što hoćete. U našem duhovnom središtu, čija je sloboda plaćana krvlju naših predaka, nećete moći ustoličiti onoga koji ne priznaje Crnogorsku crkvu, crnogorsku državu, crnogorsku tradiciju, crnogorski jezik, crnogorsku kulturu", navodi se u saopštenju, koje je preneo portal podgoričkog Radija Antena M.

Premijeru su poručili da "drži dalje ruke" od, kako navode, crnogorskih svetinja.

"Mi nismo oni što im čitavoga života nešto smeta. Mi smo oni što im smeta izdaja! Cetinje i Cetinjski manastir skrnaviti nećete. Ako ne verujete, uverićemo vas", zapretila je grupa Cetinjana.

Krivokapić je juče u Pljevljima rekao da je ustoličenje mitropolita jedan od najdostojnijih činova i narodna volja, koju, kako je rekao, "ne mogu sprečiti pojedinci kojima čitavog života nešto smeta".

Krivokapić je rekao i da će prisustvovati ustoličenju mitropolita, te da će na Cetinje doći bez obezbeđenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading