MEDOJEVIĆ "Krivi osniva stranku, u toku su opasne finansijske i političke igre u Crnoj Gori"
EPA

Predsednik Pokreta za promene, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević tvrdi da ministar finansija Milojko Spajić, koga Medojević zove Mickej, preuzima kontrolu nad vladom i kao eksponent međunarodne finansijske mafije koncentriše svu finansijsku moć kod sebe. On navodi da će premijer Zdravko Krivokapić 28. avgusta osnovati svoju stranku, čiji će predsednik verovatno biti baš Mickej.

- Ministar Mickej preuzima kontrolu nad Vladom, kao eksponent međunarodne finansijske mafije koncentriše svu finansijsku moć kod sebe. Prvo je spojio ministarstvo finansija sa ministarstvom rada i socijalnog staranja, što je van svake pameti i bez ikakvog uporišta u stvarnim potrebama ili komparativnim iskustvima. Ideja je da se iskoriste stari DPS kanali kupovine najsiromašnijih građana novcem iz budžeta - tvrdi Medojević, dodajući da je Mickej pripremio osnivanje 21 direktorata kojima će u potpunosti preuzeti kontrolu nad novčanim tokovima.

MEDOJEVIĆ

Foto: Printscreen A1TV

 

- Posebno opasno, osniva direktorat za kriptovalute, preko koga će uvući državu u spekulativne aktivnosti s ovom virtuelnom imovinom koja je sve popularnija kao sredstvo plaćanja narko-kartela i finansiranje terorizma - nastavlja Medojević.

- Treće, planira osnivanje državnog holdinga , koji će upravljati svim državnim preduzećima, što je protivzakonito i veoma opasno jer se upravljanje tim holdingom može prepustiti nekim novim „ekspertima” koji će biti pod kontrolom Mickeja - tvrdi lider PZP.

Mickej povlači opasne i neprihvatljive poteze koji pretvaraju Crnu Goru u državu kojom se upravlja tajno i organizovano od male grupe pojedinaca, bez ikakve kontrole i javnosti i transparentnosti - tvrdi Medojević.

- Za kontrolu poslovanja državnih firmi država može uvesti obaveznu državnu reviziju poslovanja i plaćanja obaveza državi, kao što je nekad bio SDK. Ali, osnivanje nove državne firme za upravljanje postojećim državnim firmama je još jedna glupost u nizu gluposti Mickeja, ali s obzirom na njegovu sklonost kriminalnim aktivnostima i tajnom sklapanju dilova sa novcem poreskih obveznika, radi se o veoma opasnoj koncentraciji moći u rukama jednog čoveka sklonog lopovluku. Imajući u vidu da Krivi (Zdravko Krivokapić, op. aut.) osniva svoju stranku 28. avgusta i da će Mickej možda biti i prvi predsednik, ova ideja ima i opasan politički aspekt jer će Mickej moći da koristi državne resurse i novac poreskih obveznika za finansiranje svoje stranke - tvrdi Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading