CRNA GORA U STRAŠNIM PROBLEMIMA Medojević saopštio kastastrofalne vesti
Foto: Ilustracija

Budžetom za 2021 godinu predviđen je deficit budžeta od 139 miliona za čitavu godinu, a Vlada je, po sopstvenom priznanju, saopštila da je deficit za šest meseci već 160 miliona evra, kazao je Medojević.

- Rekao sam da je ta projekcija deficita nerealna i da je Vlada populistički i u propagandističke svrhe projektovala iznos deficita od 139 miliona evra koji je neodrživ. Vlada je danas priznala da su moje procene bile tačne i da je deficit za šest meseci već 160 miliona  evra, što znači da je neophodan rebalans budžeta - rekao je Nebojša Medojević.

Vlada je obmanula i međunarodne finansijske institucije i ovakvim neozbiljnim i neodgovornim projekcijama povećala rizik zemlje, što će negativno uticati na privlačenje stranih investicija i na cenu našeg duga, tvrdi on.

- Nastavlja se amatersko i diletantsko upravljanje javnim finansijama zemlje, koje nanosi ozbiljne štete državi. Od nelegalne prodaje cigareta na ulicama u prvih šest meseci država je oštećena za 35 miliona evra, koliko iznosi rata kineskog kredita za autoput - saopštio je Medojević.

On je ponoviod da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić uveo praksu ulaganja novca poreskih obveznika u visokorizične špekulativne finansijske derivate, bez informisanja parlamenta i javnosti o tim tajnim aranžmanima sa investicionim bankama.

- Sa posebnom pažnjom pratimo aktivnosti Ministra Majkija koji je već ozbiljno ugazio u kriminalne aktivnosti međunarodnog ranga. Ako je ušao u šverc cigareta, koji je zaustavljen od međunarodnog faktora, čekamo da vidimo koja je sledeća kriminalna ideja na redu - rekao je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading