EPILOG KRVAVOG NAPADA U BUDVI Državljanin Srbije dobio krivičnu prijavu zbog pokušaja ubistva
Shutterstock

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva u pokušaju, kriminalistička policija Centra bezbednosti Budva podnela je Višem državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv državljanina Srbije Nikole Tirkajla (21), iz Beograda, koji je nakon kriminalističke obrade uz prijavu predat tužilaštvu.

On se sumnjiči da je u noći između petka i subote pokušao da u jednom lokalu u Starom gradu u Budvi ubije meštanina Daniela Čokovića (23), nanevši mu nožem više ubodnih rana u predelu stomaka. Zbog učešća u tuči, krivične prijave podnete su Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv državljanina Nemačke Luke Turkovića (22) iz Manhajma, kao i protiv Uroša Radovića (20) iz Beograda i Stefana Barovića (21) iz Čačka. Sumnja se da su oni tukli Čokovića, dok mu je Tirkajlo nanosio povrede nožem.

Kako je saopštila Uprava policije, u prvom satu subote, policiji je prijavljeno da je u Starom gradu u jednom ugostiteljskom objektu došlo do narušavanja javnog reda i mira i da je jedno lice zadobilo povrede.

- Policija je odmah izašla na lice mesta, izvršila blokadu Starog grada i izvršila pretragu terena. Operativne grupe kriminalističke policije koje u večernjim časovima pokrivaju ovo područje grada u cilju sprečavanja krivičnih dela pravovremenom reakcijom sprečile su bekstvo osumnjičenog. Na licu mesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Budvanska policija je prikupila podatke od oko 20 osoba koje su bili učesnici incidenta ali i očevici i svedoci. U slučaj je uključen i ronilački tim Protivterorističke jedinice čiji su pripadnici pretragom mora pronašli nož za koji se sumnja da je osumnjičeni koristio prilikom izvršenja dela. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je krivičnom delu prethodnio verbalni i fitički konflikt dve grupe lica koje su boravile u ugostiteljskom objektu, saopštila je policija povodom krvave tuče u Budvi.

Komentari (0)

Loading