MEDOJEVIĆ NAJAVLJUJE ZEMLJOTRES Na ulice, moramo sprečiti prevaru birača i povratak DPS na vlast!
Foto: Printscreen TV Prva

Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević ocenio je da se Demokratska partija socijalista (DPS) vratila u parlament da bi spasila, kako je kazao, neligitimnu vladu Zdravka Krivokapića i nelegitimni parlament Alekse Bečića.

Medojević smatra da su protesti jedino rešenje ako Bečić i Krivokapić nastave da vladaju uz pomoć DPS.

Poslanici opozicione DPS Mila Ðukanovića prekinuli su bojkot i vratili su se u skupštinu da bi tada nejedinstvenoj parlamentarnoj većini pomogli izglasavanje rezolucije o Srebrenice i smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

Za Medojevića je, kaže, ulica opcija ukoliko se ovako neodrživo stanje nastavi.

- Protesti su, naravno, demokratsko i legitimno sredstvo kojima se jedino može sprečiti ova neviđena izdaja i prevara birača i mi smo u DF-u svima dokazali i pokazali da smo uvek spremni da branimo volju birača - kazao je Medojević za podgoričke medije.

Prema njegovim rečima, protesti su jedino rešenje ako "Bečić i Krivokapić nastave da vladaju uz pomoć DPS-a".

- To bi bio svojevrsni državni puč i izdaja i prevara birača od 30. avgusta 2020. koji su glasali da se DPS režim demontira, lopovi pohapse i opljačkana imovina vrati državi, a ne da Demokrate i bivši vlasnici Vijesti vladaju sa DPS-om - poručio je Medojević.

Lider Pokreta za promene je dodao da je smena ministra Vladimira Leposavića glasovima DPS-a, u političkom smislu, već predstavljala prelazak crvene linije od Krivokapića i Ure koja znači grubo kršenje volje birača.

Upitan o daljim koracima, lider Pokreta za promene je kazao da je vreme da DF bude proaktivan i da pripremi demokratski odgovor na ovu koaliciju Demokrata, Ure i Krivokapića sa DPS i spreče povratak DPS na vlast.

Komentari (2)

Loading
Ranko

22.07.2021 10:14

Vi crnogorci ste prodane duse u vecini slucajeva za novac bi i ocev grob prodali ima i casnih ali vecina je podmukla.

Tozo

22.07.2021 11:06

Bas tako crnogorci daju cerke za muslimane i pretvaraju se u islam a ovamo im Srbi smetaju cast izuzecima ali vecina je dno.