LAŽNA DRŽAVA POKAZALA SVOJE ZLO LICE Andrija Mandić o presudi Ristu Jovanović
EPA/BORIS PEJOVIC

- Doneli smo odluku kao Demokratski front da prikupimo ta sredstva i da ih što je moguće u kraćem roku predamo njegovoj porodici kako bi oni mogli da plate kauciju. Mi smo odani kosovskom zavetu kao i svi oni koji su na Vidovdan bili na Kosovu i Metohiji i dele sa nama te vrednosti tako da je potpuno prirodno da se oslonimo jedni na druge i kada je dobro i kada je teško. Demokratski front ovim želi da iskaže solidarnost sa jednom nevinom žrtvom albanskih vlasti na Kosovu i Metohiji i verujem da će gospodin Jovanović što pre biti zajedno sa svojom porodicom - izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Sud u Prištini je Jovanovića osudio na šest meseci zatvora zbog navodnog "izazivanja razdora i netrpeljivosti", a on je u zamenu za zatvorsku kaznu prihvatio novčanu tu kaznu i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina.

Mandić je ocenio da je odluka suda sramotna presuda da bi se pokazao teror i zlo lice jedne lažne države, gde čovek nije uradio ništa i proveo je mesec dana u zatvoru, a osuđen je na šest meseci.

Jovanović je uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je policiji, koja je građanima oduzimala srpska obeležja, ukazivao da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Komentari (0)

Loading